Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Након завршних припрема и усвајања Правилника о критеријумима и начину изнајмљивања/давања станова у закуп и куповине станова Фондације за станове за младе истраживаче Универзитета у Крагујевцу изграђених из средстава Банке за развој Савета Европе, планира се објављивање конкурса за расподелу станова. У том смислу, креиран је анкетни листић са циљем анализе стања, заинтересованости и потреба пред операционализацију предстојећих активности на Универзитету (преко Фондације).
Последња верзија предлога Правилника доступна је на линку: http://www.kg.ac.rs/doc/Pravilnik_stanovi_poslednja_verzija.pdf. Анкетни листић је доступан на линку: https://goo.gl/forms/ZYp8NjGKfnzSf8IU2.
Рок за попуњавање анкете искључиво у електронском облику је 24. август 2018. године.

Текст конкурса је у прилогу.

У петак, 15. јуна од 12 до 21ч ФИЛУМ  се представио на првом Плаза ФЕСТ-у кроз изложбу радова студената унутрашње архитектуре, затим програм за децу, читање савремене поезије и сценски приказ о српској историји, које су приредили студенти србистике, и концерте Крагујевачког академског оркестра акордеониста и соло певача.

 

Студентски парламент Универзитета у Крагујевцу и Центар за развој каријере и саветовање студената вас позивају да се пријавите за Студентску летњу стручну праксу 2018. У сарадњи Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца реализоваће се програм Студентске летње стручне праксе у установама чији је оснивач град Крагујевац. На конкурс се могу пријавити студенти завршних година основних академских, интегрисаних академских и мастер академских студија.

Текст Конкурса
Позиције за праксу

Свечаном академијом и наступом студената Одсека за музичку уметност Филолошко-уметнички факултет обележио је 16 година од оснивања. Дан Факултета прославља се у знаку све већег значаја и улоге ФИЛУМ-а на културној и образовној сцени Крагујевца. Присутнима се обратио декан Факултета проф. Радомир Томић, представивши значајна постигнућа сва три одсека у претходној академској години. Свечаној академији присуствовали су градски званичници и представници универзитета, ректор и проректори.

 

Поводом 16. годишњице Филолошко-уметничког факултета 1. јуна 2018. у Свечаној сали Ректората у 12 часова одржаће се Свечана академија, а у вечерњим часовима студенти ФИЛУМ-а, лауреати међународних такмичења у академској 2017/2018. години, представиће се публици у Холу Друге крагујевачке гимназије у 20ч. Текућа недеље у знаку је обележавања Дана ФИЛУМ-а, те је организован и низ других концерата студената Одсека за музичку уметност:

Концерт студената Катедре за гудачке инструменте, уторак, 29. 5. 2018. у 18ч, Галерија Народног музеја,

Концерт студената Камерне музике, среда, 30. 5. 2018. у 20ч, Галерија Народног музеја,

Концерт студената хармонике и соло певања и Камерног хора ФИЛУМ-а, 31. 5. 2018. у 16.45, ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић”.

Позивамо Вас да заједно прославимо Дан ФИЛУМ-а.

Поводом Дана Филолошко-уметничког факултета, који ће бити обележен Свечаном академијом 1. јуна 2018. у Свечаној сали Ректората у 12 часова, ове недеље ФИЛУМ организује и низ концерата студената Одсека за музичку уметност:


Концерт студената Катедре за гудачке инструменте, уторак, 29. 5. 2018. у 18ч, Галерија Народног музеја,

Концерт студената Камерне музике, среда, 30. 5. 2018. у 20ч, Галерија Народног музеја,

Концерт студената хармонике и соло певања, 31. 5. 2018. у 16.45, ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић”,

Концерт студената ФИЛУМ-а, лауреата међународних такмичења у академској 2017/2018. години, петак 1. 6. 2018. у 20ч у Холу Друге крагујевачке гимназије.

 

 

У седу, 30. маја 2018, од 11 часова на Правном факултету (А204) биће одржано предавање проф. др Ивана Мачужића Стандарди и принципи Европске уније у вези са развојем каријере истраживача и њихова имплементација на Универзитету у Крагујевцу.

o EURAXESS мрежа o Европски истраживачки простор (ERA)

o Европска повеља за истраживаче (European Charter for Researchers)

o Кодекс о запошљавању истраживача (Code of Conduct for Recruitment of Researchers)

o HRS4R Стратегија људских ресурса за истраживаче

o Акциони план Универзитета у Крагујевцу за спровођење Стратегије HRS4R 

Poziv trening seminar Pravni 1

Народна библиотека „Вук Караџић” из Крагујевца, Факултет драмских уметности из Београда и Издавачка кућа „CLIO” у оквиру пројекта Популизам и медији организоваће разговор ОД ПОПУЛИЗМА ДО АКТИВИЗМА: Уметничке и медијске праксе данас.

У разговору који ће се одржати у четвртак, 24. маја у 19ч, у Народној библиотеци Вук Караџић учествују: Борка Павићевић, директорка Центра за културну деконтаминацију и активисткиња, Бранислав Димитријевић, историчар уметности, Владимир Пауновић, докторанд Менаџмента културе и медија Факултета драмских уметности Универзитета уметности у Београду. Модератор је Милена Драгићевић Шешић, професорка Универзитета уметности у Београду.

od populizma do aktivizma4