Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Министарство омладине и спорта – Фонда за младе таленте расписали су 1. децембра 2018. године Конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 410 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2018/19. годину.

Кандидати треба да испуне следеће услове:

  • да су држављани Републике Србије или да имају статус избеглице;
  • да имају пребивалиште у Републици Србији, односно боравиште – за лица која имају статус избеглице;
  • да су у школској години за коју се конкурс расписује уписани у завршну годину основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија факултета и универзитета чији је оснивач Република Србија;
  • за студенте завршних година основних академских студија и интегрисаних академских студија да им је просечна оцена најмање 8,50 у току претходних година студија, а за студенте мастер академских студија да им је просечна оцена најмање 8,50 са основних академских студија;
  • да су положили све испите са свих претходних година студија;
  • да нису навршили 25 година живота – за студенте основних академских студија, односно да нису навршили 27 година живота – за студенте мастер академских студија и студенте интегрисаних академских студија

Конкурс ће бити отворен до 31. децембра 2018. године

Комплетан текст конкурса и потребну конкурсну документацију можете преузети овде.

Више информација о програму и начину пројаве можете видети на званичној интернет презентацији Фонда за младе таленте Републике Србије.

Све додатне информације можете добити путем електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или путем телефона: 011-311-0785 сваког радног дана у периоду од 9:00 до 12:00 часова.

Универзитетска библиотека у Крагујевцу отвара Конкурс за студентску праксу. Програм праксе подразумева дипломце и студенте мастер академских студија факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

Програм праксе одвијао би се од јануара до децембра 2019. године, у два периода:

1. од јануара до јуна 2019.
2. од септембра до децембра 2019.

Трајање праксе је месец дана, а по завршетку програма праксе сви кандидати добијају сертификат о обављеној пракси.

Рок за пријаву је 31. децембар 2018. године. За више информација посетите сајт: https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=1970.

 

Задужбина Андрејевић објавила је 46. Конкурс за објављивање научних монографија насталих на основу докторских дисертација, магистарских теза, специјалистичких радова и научних студија и 21. Конкурс за објављивање монографија насталих на основу мастер радова. Конкурси трају до 28. децембра, а више иформација налази се на сајту www.zandrejevic.rs.

Објављен је конкурс за шесту генерацију програма AmChamps – Млади лидери промена, који је покренула Америчка привредна комора у Србији. Програм је намењен професионалном усавршавању студената, кроз синергију академског и корпоративног сектора. 

AmChamps – Млади лидери промена је јединствени програм професионалног усавршавања који је покренула Америчка привредна комора у Србији (AmChamps) у 2014. години, са идејом да кроз синергију академског и корпоративног сектора помогне усавршавање и развој младих људи – лидера који ће водити пословну заједницу у Србији.

Шеста генерација AmChamps програма ће окупити укупно 40 одабраних учесника – 20 студента и 20 младих менаџера. Студенти су на III или IV години основних студија или на постдипломским студијама државних факултета из Србије и не старији од 25 година. Представници AmChamps компанија чланица су успешни млади менаџери, од 29 до 37 година.

За додатне информације посетите сајт www.amchamps.rs 

Свој CV и мотивационо писмо или видео можете послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до четвртка, 6. децембра 2018. године.

Због продужетка рока за подношење пријава на Конкурс за закуп станова младих истраживача, Комисија за квалитет Филума, своју редовну седницу, на којој ће бити усвајане оцене о педагошком раду наставника и сарадника (потребне за пријављивање на овај конкурс) одржаће у понедељак 26. новембра, након чега ће Мишљења о педагошком раду бити доступна кандидатима у Архиви факултета. Моле се сви млади истраживачи, заинтересовани за пријављивање на овај конкурс, да се најкасније до петка 23. новембра јаве на званичну адресу Комисије Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са молбом за издавање ове потврде. Накнадни захтеви неће бити узимани у обзир.

Поводом празника Светог Архангела Михаила, радно време служби Филолошко-уметничког факултета биће скраћено.

Радно време на дан 21. 11. 2018. је од 8 до 14 часова.

На линку можете преузети текст саопштења.

Расписан је конкурс за стипендирање једносеместралног боравка у САД – Global UGRAD. Конкурс је отворен до 31. децембра, а све информације налазе се на линку.

 

Библиотека Филолошко-уметничког факултета у сарадњи са Центром за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и ове године реализује програм студентске праксе за студенте и дипломце Филолошко-уметничког факултета и других факултета Универзитета у Крагујевцу.

Конкурс ће бити отворен до 30. новембра 2018. године.

Текст конкурса налази се на сајту Центра за развој каријере.

Обавештавамо запослене и студенте Филолошко-уметничког факултета да се, према Закону о државним и другим празницима у Републици Србији, државни празник Републике Србије Дан примирја у Првом светском рату, празнује 11. и 12. новембра 2018.  Недеља и понедељак су нерадни дани, а први радни дан је уторак, 13. новембар.