Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram
Полазак на сајам књига је у 7:45h са паркинга код Правног и Економског факултета.
Списак студената по аутобусима можете пронаћи овде.

Универзитет у Крагујевцу и Центар за развој каријере и саветовање студената организују у току академске 2018/19. године бесплатан курс енглеског језика за студенте завршних година свих нивоа студија.

Конкурс за полазнике курса отворен је до 2. новембра 2018. године.

Текст конкурса

Пријавни формулар

Филолошко-уметнички факултет учествовао је на Сајму високог образовања и запошљавања у Краљеву 16. октобра, у организацији Града Краљева, Националне службе за запошљавање и Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву. Циљ сајма био је промоција квалитетног академског образовања, при чему су представници Факултета имали прилику да представе своје академске студије, упознају потенцијалне студенте са условима студирања и помогну им да лакше донесу одлуку о свом будућем професионалном и животном позиву.

 

Настава на мастер академским студијама Одсека за филологију почиње 20. октобра 2018. године, а на Одсеку за музичку уметност 22. октобра. Распоред часова Одсека за филологију објављен је на сајту Факултета, док ће распоред Одсека за музичку уметност бити објављен накнадно.

 

У научном часопису Научни резултат, који издаје Универзитет у Белгороду у Русији, објављен је текст др Биљане Љ. Мандић, уредника за музичку уметност, о међународном научном скупу Српски језик, књижевност, уметност, којим је руској научној јавности представљен овај научни скуп. Заједно се надамо да ће овај рад у блиској будућности допринети да ФИЛУМ-ов научни скуп буде место сусрета, на којем ће се размењивати научна промишљања са колегама из Руске Федерације. Tекст о „једном од најзначајнијих и најпрестижнијих научних конгреса” у Републици Србији можете погледати на интернет страници ове публикације.

На седници која је одржана у петак, 28. септембра, Савет Факултета изабрао је за вршиоца дужности декана, на мандатни период од најдуже шест месеци, мр Зорана Комадину, редовног професора са Одсека за музичку уметност (Катедра за музичку теорију и педагогију).

Филолошко-уметнички факултет ће организовати додатни испитни рок 29. и 30 септембра (писмени испити) и у првој недељи октобра (усмени испити).

Право на пријаву једног испита имају студенти основних и мастер студија који би његовим полагањем могли да остваре најмање 37 или 48 кредита или укупно 60 кредита.

Пријава испита ће се обавити 27. септембра од 9 до 11.30 у просторијама Студентске службе на Правном факултету (кабинет Б16 и Б24). Испит се не може пријавити електронским путем преко студентског портала, већ само ручно, попуњавањем испитне пријаве и подношењем на увид уплатнице (цена 1500 динара; уплата на жиро рачун факултета уз лични позив на број из студентског портала).

Поштоване колегинице и колеге,


Обавештавам Вас да ће почетак академске године на свим годинама студија на Одсеку за примењену и ликовну уметност бити одложен из техничких разлога.


Настава ће почети у понедељак, 1. октобра према распореду који ће бити накнадно објављен на сајту факултета.


Проф. др Владимир Поломац
Продекан за наставу

Поштоване колегинице и колеге,

           Обавештавамо вас да ће свечани пријем студената прве године основних академских студија бити одржан 24. септембра 2018. године у 11 часова у Амфитеатру Правног факултета.

           Након свечаног пријема студенти ће бити у прилици да се сретну са наставницима и сарадницима факултета према следећем распореду:

           Амфитеатар Правног факултета, 12 часова – Енглески језик и књижевност

           Сала А201 (II спрат Правног факултета), 12 часова – Српски језик и књижевност

           Сала А 202 (II спрат Правног факултета), 12 часова – Немачки језик и књижевност

           Сала А 204 (II спрат Правног факултета), 12 часова – Француски језик и књижевност и Италијански језик и књижевност

           Сала А 205 (II спрат Правног факултета), 12 часова – Шпански језик и хиспанске књижевности

           Библиотека ФИЛУМ-а (I спрат Друге крагујевачке гимназије), 12 часова – Студенти Одсека за музичку уметност

           Сала 66 Факултета инжењерских наука, 12 часова – Студенти Одсека за примењену и ликовну уметност

ДОБРОДОШЛИ!

ЖЕЛИМО ВАМ УСПЕШАН ПОЧЕТАК СТУДИРАЊА!

 

Проф. др Владимир Поломац
Продекан за наставу

             Филолошко-уметнички факултет у академској 2018–2019. години организује факултативну наставу педагошких, психолошких и методичких предмета неопходних за стицање компетенција за рад у основним и средњим школама.

             Настава је намењена дипломираним студентима филолошких, филозофских и уметничких факултета који током претходног школавања нису остварили довољан број кредита из ове области.

            Трошкови похађања консултативне наставе, полагања испита и издавања потврде о положеном испиту у академској 2018–2019. години регулисани су Ценовником Факултета.

            Заинтересовани кандидати могу се пријавити на електронску адресу Службе за студентска питања и организацију наставе: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Особа за контакт: Марија Андрејевић, Шеф Службе