Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Концерт студената Катедре за соло певање биће одржан у понедељак 7. јуна, у 19.30 часова у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. Наступиће студенти из класе редовног професора Марине Трајковић Биџовски, редовног професора Оливера Њега, ванредног професора Војислава Спасића и ванредног професора Александра Спасића уз клавирску пратњу Душана Торомана, Петра Марковића,  и Јелене Ивановић.

3Artboard 1300x 100 min 1

У понедељак, 31. маја 2021. године у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у 19.30 часова, биће одржан концерт студената из класе проф. Војина Васовића. На концерту наступају: Петар Динчић, Оливера Ђурић, Милена Радовић, Драган Јелачић, Марија Туршијан, Петар Мирков и Миодраг Ђорђевић.
Улаз је бесплатан.
Добро дошли!
31 05 2021

У четвртак, 27. маја 2021. године, у Народном музеју у Крагујевцу, од 19 часова биће одржан концерт студената обое на коме ће наступити Марко Марковић и Матија Благојевић, студенти из класе мр Борислава Чичовачког, ванредног професора на Филолошко-уметничком факултету. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

 oboa

Сабор фрулаша Србије ,,Ој Мораво’’ Прислоница расписује Конкурс за савремену композицију за соло фрулу и оркестар инспирисану народном традицијом. Право учешћа имају аутори из Србије и иностранства, а композиција којом се конкурише не сме бити претходно јавно изведена.

Конкурс је отворен до 30.6.2021. Пријаве пристигле након овог рока неће бити узете у разматрање.
Организатор има право да награђену композицију објављује у посебним саборским публикацијама ( лист ,,Фрула”, монографије, друштвене мреже, итд) и да их користи за промоцију Сабора фрулаша. Евентуална комерцијална употреба ће се регулисати посебним уговором.
Прве три композиције, по оцени стручног жирија, награђују се са:
1. композиција: 30.000 динара

2. композиција: 20.000 динара и

3. композиција: 10.000 динара. Победник добија и статуу Сабора. Награђена композиција биће изведена на завршној вечери Сабора фрулаша Србије.

Резултати конкурса биће објављени 10.7.2021. на:
- сајту Сабора: www.saborfrulasa.rs
- Фејсбук страници Сабора: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009360401198

Детаљније пропозиције можете прочитати у тексту Конкурса.

Солистички концерт акордеонисте Владимира Благојевића, ванредног професора на Филолошко-уметничком факултету, биће одржан у биоскопу ,,Балкан", у понедељак, 24. маја 2021. године, од 19 часова. На програму ће премијерно бити изведене композиције Јасне Вељановић, Драгане Јовановић, Дражана Косорића и Лазара Ђорђевића, као и дела Ивана Бркљачића и Владимира Трмчића. 

Концерт је подржан од стране СОКОЈ-а и Фондације ,,Саша Марчета".

Број места је ограничен, а концерт се одржава уз поштовање епидемиолошких мера.

V. Blagojevic Bg

Репризу премијере ових композиција можете погледати у уторак, 25. маја 2021. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 19.30 сати. 

V Blagojevic Kragujevac

 

Позивамо вас да, у среду, 19. маја 2021, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у 19.30 часова, присуствујете концерту студената клавира из класе Јоване Радовановић, ванредног професора на ФИЛУМ-у. На програму ће бити клавирске сонате Јозефа Хајдна. 

 hyden

Алекса Мирковић, судент мастер академских студија на смеру Хармоника, у класи др Зорана Ракића, редовног професора, на XII Међународном такмичењу извођача на народним инструментима Петро-Павловские Ассамблеи, одржаном у онлајн формату 8-18. априла 2021. освојио је ГРАН-ПРИ П.И. Говорушко, који се додељује победнику целокупног такмичења солиста. На овом такмичењу, које се иначе одржава сваке друге године уживо, у Санкт Петербургу, ове године учествовало је 118 солиста из 7 земаља. Интернационални жири такмичења био је састављен од  универзитетских професора из више земаља.

 

gran pri    gran pri 1

 

No Silence in the Library Позивамо Вас на концерт класичне музике који ће бити одржан 18. маја у Универзитетској библиотеци у Крагујевцу са почетком у 13 часова.
Поред гудачког трија и певача, наратори ће читати делове из познатих књижевних дела и тиме ћемо повезати музику са говором.
Циљ је да се класична музика приближи људима који ће се у том тренутку наћи у библиотеци, стога се надамо да ћемо пренети магију коју музика пружа. Назив пројекта је ,,No silence in the library".

Овај пројекат, у коме учествују студенти Филолошко-уметничког факултета, у организацији је Демусис буткамп-а.
На програму биће гудачки трио В. А. Моцарта у извођењу Милице Смиљић, Ане Манџо и Давида Пругинића, као и соло извођења Ленке Стојчевић и Миње Пантовић.
Не заборавите заштитне маске и одржавање дистанце због пандемије вируса Ковид-19.
Добро дошли!

Children of the Wood

Позивамо вас на концерт класичне музике 17. маја у сеоско-туристичком насељу у еко-селу Доње Грбице, поред ОШ ,,Свети Сава".

Поред концерта, који ће се одржати у 10 часова, организоване су и бројне активности за ваше најмлађе, попут сађења дрвећа и украшавања кућица за птице. Концерт носи поруку о очувању животне средине, пре свега наших шума и дрвећа, који су нам неопходни за здравије одрастање наше деце уз чист ваздух.

Овај пројекат, студенти Филолошко-уметничког факултета реализоваће у оквиру Демусис буткампа, а сам назив пројекта је ,,Children of the woods" (Деца шуме).
Дођите да са нама уживате у лепотама наших шума и природе, као и у квалитетном музичком програму. У програму учествују Агнес Секељ и Нина Зубац са Одсека за соло певање и Радош Петковић са Одсека за хармонику, који су за вас припремили неуобичајени програм у аутентичном аранжману.
Молимо вас да не заборавите ваше заштитне маске и да одржавате дистанцу због и даље актуелне пандемије вируса Kовид-19.
У случају кише, концерт ће се одржати у павиљону поред.
Добро дошли!

obojimo zivot muzikom

 Позивамо вас на концерт класичне и филмске музике у суботу 15. маја у Великом парку у 17 часова. Молимо да са собом понесете заштитне маске. У случају кише, догађај ће се одржати у исто време у СКЦ-у.

 Студенти са Одсека за музичку уметност ће у оквиру DEMUSIS bootcamp-а организовати музички  програм у сарадњи са колегама са Одсека за примењену и ликовну уметност.

 Концерт ће бити хуманитарног карактера, за лечење Гаврила Ђурђевића. Уметници ће у току концерта сликати, а слике ће бити изложене у КЦ УММУС за продају (новац од продатих слика такође биће уплаћен за Гаврила).

 Наступају: Марија Туршијан (хармоника), Михајло Тодоровић (електрична гитара) и Анђела   Мујковић (клавир).