Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Универзитет у Крагујевцу део је пројекта Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца, који реализују Град Крагујевац и Канцеларија за младе Крагујевац у партнерству са Универзитетом и Бизнис иновационим центром, а у оквиру кога млади могу да унапреде своје предузетничке вештине и конкуришу за средства за отпочињање бизниса.

Током пројекта, 30 младих који желе да унапреде своје предузетничке вештине и покрену сопствени посао имаће прилику да похађају обуке у области пословних симулација, које ће држати представници Бизнис иновационог центра и обуке преносивих вештина, које ће држати представници Универзитета. Најбољи појединци / тимови који успешно заврше обуке, конкурисаће за старт ап средства за отпочињање бизниса.

Јавни позив за учешће у обукама пословних симулација за започињање бизниса / унапређење пословања и доделу бесповратних средстава младима (старости 19 до 30 година) у оквиру пројекта Можеш и ти постати млади предузетник града Крагујевца је расписан у петак и биће отворен до 15. августа 2021. године.

На обукама могу учествовати студенти и  незапослена лица - млади старости од 19 до 30 година, који имају пословну идеју и желе да започну сопствени посао или запослени, представници предузећа регистрованог у Агенцији за привредне регистре, са седиштем на територији града Крагујевца, који имају активан статус не дуже од 1 године у тренутку објављивања Јавног позива.

Текст Јавног позива можете наћи на сајту Универзитета. Вест о расписивању јавног позива можете погледати овде.

Будући да је пројекат настао као резултат добре сарадње Универзитета и локалне самоуправе, значајно је да се што већи број студената укључи у Пројекат.

Филолошко-уметнички факултет у сарадњи са Кућом Ђуре Јакшића организује отварање новог простора уметности и културе, у понедељак 19. јула, у 20 часова у галеријском простору Куће Ђуре Јакшића. Догађај под називом ,,Нови стАРТ" представља почетак реализације сарадње у оквиру које ће Филолошко-уметнички факултет у овом простору једном недељно организовати разне културне и уметничке активности и на тај начин постати стални део програма.

Са задовољством Вас позивамо да присуствујете овог догађају.

Добро дошли!

Djura Jaksic 50x70 1

 

Објављен је конкурс за осму генерацију програма AmChamps – Mladi lideri promena, који је покренула Америчка привредна комора у Србији. Програм је намењен професионалном усавршавању студената, кроз синергију академског и корпоративног сектора.

AmChamps – Mladi lideri promena јединствени је програм професионалног усавршавања који је покренула Америчка привредна комора у Србији (AmChamps) у 2014. години, са идејом да кроз синергију академског и корпоративног сектора помогне усавршавање и развој младих људи – лидера који ће водити пословну заједницу у Србији.

Осма генерација AmChamps програма ће окупити укупно 40 одабраних учесника – 20 студента и 20 младих менаџера. Студенти би требало да похађају III или IV годину основних студија или да буду на постдипломским студијама државних факултета из Србије и не старији од 25 година. Представници AmChamps компанија чланица су успешни млади менаџери, од 29 до 37 година.

Уколико

- имате до 25 година и на III, IV години сте редовних студија или на мастер студијама државног Универзитета у Србији
- поседујете такмичарски дух и тимски играч сте играч 
- желите да упознате успешне пословне људе и бизнис заједницу у Србији
- стекнете познанства и пријатељства која ће ти променити живот

Више информација можете наћи на сајту  www.amchamps.rs и путем линка.

Свој CV и мотивационо писмо или видео можете послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  најкасније до 10. септембра 2021. године.

AmChamps logo 2021

 

У Галерији Народног музеја, у среду 14. јула 2021. године, у 20 сати биће одржан завршни испит студенткиње Мине Цветковић на мастер студијама камерне музике у класи редовног професора Борислава Чичовачког.

На концерту ће учествовати: Марко Марковић (обоа), Анастасија Радосављевић (виолина), Ена Ваганек (виола),Ђорђе Бјелица (виолончело), Нина Зубац (сопран), Стефан Адамовић (хармоника), Милан Милић (там-там), доц. Мирјана Нешковић (виолина) 

Добро дошли!

mina cvetkovic page 0001 1