Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У оквиру нових Мастер 4.0 програма из области видео-игара који ће се бити реализовани на Универзитету у Крагујевцу и Београду, организују се три Zoom вебинара како би се студенти који желе да наставе каријеру у гејминг индустрији упознали са неким од предавача и стекли увид у то како ће изгледати први мастер програм у области гејминга у нашој земљи.

Први вебинар биће одржан у уторак, 6. октобра од 18 часова. Господин Адриан Ђура одржаће предавање под називом Game Development: од хобија до перспективе каријере.

Господин Адриан Ђура, студијски менаџер компаније Ubisoft, на Мастер 4.0 програму у Крагујевцу предаваће на предмету Развој видео-игара. Адриан има преко десет година искуства у српској гејминг индустрији и има активну улогу у њеном развоју. Ово му је омогућило да  има широко разумевање тржишта као и темељну техничку поткованост у програмирању. Пре него што је преузео улогу менаџера продукције у београдском студију Ubisoft, био је технички директор и суоснивач компаније Eipix Entertainment, као и оснивач Flat Hill Games. Адријан ће презентовати своје виђење тренутног стања индустрије видео-игара у Србији и свету, а дотаћи ће се најактуелнијих тема у индустрији као што су блокчејн, ВР и стриминг сервиси.

Подсећамо да ће на факултетима Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Београду ускоро почети два нова мастер програма, настала кроз сарадњу са водећим гејминг студијима у Србији међу којима су 3Lateral, Mad Head Games, Nordeus, Two Desperados, Ubisoft Belgrade и други.

 Нови мастер програм на Универзитету у Крагујевцу „Развој компјутерских игара” креиран је у сарадњи  Филолошко-уметничког, Природно-математичког и Факултета инжењерских наука.


Више о предавањима можете да видите овде.

Више о програмима можете да видите овде.

Вест о промоцији нових мастер програма можете да видите овде.

У петак 9. октобра 2020. године у сарадњи са СКЦ-ом Крагујевац, Академско позориште студената германистике (АПСГ) извешће уметнички перформанс у форми испитних вежби под симболичним називом „(Re)konstruiertes Ich“/,,реконструисано Ја". Овај (не)вербални сценски приказ инспирисан је романом аустријског нобеловца Петера Хандкеа и нуди сумарни приказ жене и њених различитих улога у савременом друштву. Реченица  „Ich bin Ich“, којом је била насловљена премијера овог сценског игроказа у изведби студената германистике на Мастер академским студијама, уједно упућује и на главни сиже овог Хандкеовог рукописа.

 „Ich bin Ich“ карактерише почетак и крај путовања, као савремени амбијент потреба, жеља и дужности кроз које нас Хандке води.

Уметнички перформанс биће изведен у 20 часова на летњој сцени СКЦ-а. Дођите да позориштем победимо мрак који нас окружује. 

Овај догађај можете пратити и путем линка за „live stream“ на ФБ страници СКЦ Крагујевац.

apsgw

Ношење маски за лице и држање прописане дистанце обавезно је за све посетиоце.

У уторак, 22. септембра 2020. у Модерној галерији у Горњем Милановцу са почетком у 14 часова биће отворена изложба Архитектонске констелације ауторки: др Јелене В. Атанасијевић, мр Сање Дрвенице и др ум. Иване Павловић. Изложбу можете погледати до 6. октобра 2020. године.

 

Добро дошли!

unnamed 1