Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У среду, 23. септембра 2020. године у Гaлерији СКЦ-а Нови Београд биће отворена самостална изложба цртежа Бурна побудна на броду земља др ум. Јелене Шалинић Терзић. Изложбу ћете моћи погледати до 9. октобра. 

Добро дошли!

 

jelena pozivnica 3

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у петак 11. септембра 2020. године, полазницима обуке English as a Medium of Instruction (EMI) уручени су сертификати о успешно завршеној обуци за извођење наставе на енглеском језику

Обука за извођење наставе на енглеском језику организована је у склопу иницијативе Студирај у Србији, коју спроводи Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Темпус са циљем подршке процесу интернационализације образовног система Републике Србије и повећања броја страних студената у Србији.

Обуку у циљу унапређења језичких компетенција и педагошко-методичких приступа у извођењу наставе на енглеском језику и раду са страним студентима, у трајању од два месеца, успешно је завршило 35 предавача Универзитета у Крагујевцу.

У име Ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу полазницима EMI курса сертификате је уручио проректор за наставу и студентска питања проф. др Владимир Ранковић и том приликом истакао значај реализовања наставе на страним језицима у циљу интернационализације Универзитета и њених чланица и похвалио спремност наставника Крагујевачког универзитета да се усавршавају и стичу нова знања.

Обуку су спроводили предавачи са Катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета – проф. Биљана Влашковић Илић, доц. Дејан Каравесовић, доц. Бранка Миленковић, доц. Аница Радосављевић Крсмановић и асистент Нина Манојловић. У име тима EMI предавача присутнима се обратила доц. др Бранка Миленковић, руководилац тима и нагласила значај организовања оваквих видова усавршавања наставног кадра и  размене искустава и идеја за реализовање будућих пројеката.

Циљ ове иницијативе био је да се предавачима Универзитета у Крагујевцу пружи подршка да своје предмете држе страним студентима на енглеском језику и да се оснаже у спровођењу целокупних студијских програма на енглеском језику.

slika 11092020 04

DAAD Информативни центар Београд 23.09.2020. у 11 часова организује онлајн презентацију која има за циљ да приближи заинтересованима овогодишњи програм DAAD стипендија за уметнике и дају информације о процесу апликације за неку од уметничких стипендија.
Презентација ће се одвијати преко Zoom платформе и сви заинтересовани за присуство онлајн презентацији треба да се обрате DAAD Информативном центру Београд путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. како би добили приступне податке.

DAAD

Удружење Екогенеза у партнерству са удружењем Дете – заштитник планете уз финансијску подршку Министарства заштите животне средине први пут у новембру ове године организује конференцију ЕкоКон – Сва лица климатских промена.

ЕкоКон има за циљ да прикаже климатске промене из различитих углова, како кроз науку тако и кроз уметност. На конференцији ће говорити стручњаци из области као што су метеорологија, биологија, пољопривреда, психологија и право, а своју реч ће имати и представници више организација цивилног друштва чија је област деловања везана за климатске промене.

У оквиру ЕкоКон пројекта од 1. до 30. септембра расписују се четири конкурса:

  • Конкурс за стручне радове намењен свим студентима уписаним на факултете и високе школе у Републици Србији
  • Конкурс за есеје намењен свим београдским средњошколцима
  • Ликовни конкурс
  • и Фото-конкурс намењени свим љубитељима сликарства и фотографије.

Намера је да се сазна да ли и како климатске промене утичу на различите области усавршавања и истраживања, али и да ли делатности у тим областима утичу на саме климатске промене. Због тога је конкурс за стручне радове намењем студентима свих акредитованих високообразовних установа у Србији. 

Аутори осам првопласираних радова ће бити позвани да своје радове и представе на конференцији ЕкоКон, док ће преосталих седам аутора бити гости ЕкоКон-а и добити сертификате о учешћу на конференцији. Апстракти свих радова који буду испунили услове Конкурса биће објављени у електронском издању „Зборника сажетака”, а по жељи аутора могу бити објављени и радови у целости на порталу ЕкоБлог.

 

За сва питања и недоумице можете контактирати са организаторима путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Текст конкурса за стручне радове

ЕкоКон постер А3 page 001