Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Поштовани студенти,

Обавештавамо вас да се рок за одбрану мастер радова у школској 2019/2020. година продужава до понедељка, 19. октобра 2020. године.  Сви студенти који мастер рад одбране до назначеног датума сматраће се да су завршни рад одбранили у текућој академској години.

Дводневни уметнички онлајн хакатон у организацији Аустријског културног форума и Лабораторије интерактивних уметности ФДУ за награде у вредности од 1,000€ и  500€.

,,У години неизвесности, славимо уметника који је ходао стотинама година испред свог времена – али и нове, младе ауторе спремне да то поново учине.”

 Током 26. и 27. септембра Аустријски културни форум у сарадњи са Лабораторијом интерактивних уметности ФДУ одржава дводневни онлајн уметнички хакатон под називом ,,Ода Бетовену”, у част 250 година од рођења великог европског уметника, као и 25 година од чланства Аустрије у Европској унији.

Позивају се студенти и студенткиње Универзитета уметности, Факултета драмских уметности, Факултета ликовних уметности, Факултета примењених уметности, Факултета музичкe уметности или студенти других факултета у Србији који се баве неком врстом уметности, архитектуром, дизајном, анимацијом, новим медијима, композицијом, дизајном звука или светла и занимају се за дигиталне уметности, нове технологије, 3Д дизајн и експериментални рад. Окупи свој тим или се пријави самостално за учешће!

За пријаву потребно је да се до 20. септембра попуни кратак формулар за себе или свој тим, а потом се сачека позив од организатора. Одабрани појединци и тимови ће током 48 часа уз супервизију ментора радити на предлогу решења хакатона.

Задатак хакатона биће најављен непосредно пред почетак такмичења. Током дводневног (онлајн) окупљања испитаће се како би рад Лудвига ван Бетовена изгледао у контексту дигиталног стваралаштва и експерименталних техничко-технолошких форми савремене уметности младих неафирмисаних аутора. Најбоља решења хакатона биће реализована и презентована до краја октобра, док су за победничке тимове обезбеђене и новчане награде у вредности од 1000€ за прво и 500€ за друго место. Учешће је бесплатно, а једини услов за пријаву је да сви чланови тима буду студенти.

За више информација:

Апликациони формуларhttp://bit.ly/akflab_hakaton

ОПШТА ПРАВИЛА:

• Због COVID19 мера безбедности хакатон ће бити одржан онлајн у трајању од 48 часова, 26. и 27. септембра.
• Тимови могу бити сачињени од једне до највише четири особе.
• Сви чланови тима морају имати најмање 18 година и статус студента.
• Током такмичења, неопходно је да тимови раде на стварању оригиналних идеја.
• Током стварања предлога решења хакатона, дозвољено је коришћење фотографија, видео и музичких материјала која припадају општем добру.
• Пријаве трају до 20. септембра 2020. године.
• Након хакатона, награђени тимови имају обавезу да до 20. октобра реализују свој пројекат под надзором чланова жирија, који ће потом бити јавно презентован.

За подршку при пријављивању на располагању вам стоји адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Online umetnički hakaton Oda Betovenu 

Beware Fellowship програм мобилности за истраживаче нуди могућност висококвалификованим истраживачима да спроведу истраживање у Валонији и да искористе стручност Walloon SME-а, истраживачког центра, универзитета или универзитетског колеџа.

У циљу промовисања мобилности истраживача у Белгији, SPW истраживање финансира пријем истраживача кроз програм Beware Fellowship Program (Belguim Wallonia Reserch Fellowships).

Beware2 представља нови програм мобилности за истраживаче у Валонији, а стипендије додељује Wallonia-Brussels International (WBI), владина агенција задужена за међународне односе Федерације Валонија-Брисел. Beware2 има за циљ да привуче 75 квалификованих истраживача.

Ангажовање покрива месечну новчану накнаду, додатак за мобилност и радне трошкове.

Позив је отворен и траје до 16. октобра 2020.

Предлози се достављају електронским путем.

Више о овом програму можете погледати овде.

За сва додатна питања можете се обратити Бертранду Фонтејну, сараднику за академску и културну сарадњу у Србији, путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је допис факултетима у вези са кандидатима који су се у првом уписном року пријавили за полагање пријемног испита за школску 2020/2021. годину, а на који нису приступили због заражености коронавирусом (SARS-CoV-2), да полажу пријемни у другом конкурсом року.

Кандидати су дужни да, у склопу пријаве, доставе доказ о заражености коронавирусом (SARS-CoV-2) током првог уписног рока. Ови кандидати биће рангирани у оквиру коначне ранг-листе из првог уписног рока, која ће бити проширена. 

 

Детаљније информације можете погледати у Допису Министарства који се налази у прилогу.

Прилог