Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената камерне музике Филолошко-уметничког факултета, који ће бити одржан у четвртак, 30. маја 2024. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 20 сати.

На концерту ће наступати студенти из класа: редовног професора Борислава Чичовачког, ванредног професора Александра Стефановића и доцента Мирјане Нешковић. 

На програму ће се наћи дела: Ј. К. Пепуша, Л. Башмакова, У. Ројка, В. А. Моцарта, Л. Вјерна, М. Регера, М. Живковића, Г. Малера.

Добро дошли! 

 Kamerna muzika 30 5 1 page 0001

У четвртак 30. маја 2024. године, у Свечаној сали Ректората Универзитета Крагујевцу, са почетком у 12.30 часова, биће одржано јавно предавање са темом ,,Самоопсервација и саморегулација у извођаштву" које је предвиђено за све заинтересоване инструменталисте.

Предавање ће водити наставник виолине мр Јелена Роквић, ванредни професор са Катедре за гудачке и трзачке инструменте Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.
Предавање има за циљ освешћивање мисаоних, емоционалних и телесних процеса који се дешавају приликом припреме, као и извођења самог наступа.

Добро дошли!

Обавештавамо Вас да је Универзитет у Крагујевцу овогодишњи организатор манифестације Европске ноћи истраживача у Крагујевцу.

Манифестација ће се одржати у тржном центру "BIG Fashion" Крагујевац, традиционално последњег петка у септембру (27.09.2024. године).Уколико сте заинтересовани да узмете учешће у манифестацији у прилогу шаљемо пријавни формулар, са молбом да нам попуњен формулар пошаљете најкасније до 01.06.2024. године како бисмо адекватно организовали простор и програме.

За сва питања и евентуалне недоумице слободно позовите 064-2925386 (Дарко Димитровски) или 064-1830317 (Марија Каличанин-Крстић)

Позив за учешће

Формулар за учеснике

 

Универзитет у Крагујевцу и Филолошко-уметнички факултет обележили су Дан словенске писмености традиционалном свечаношћу на којој су учествовали професори и студенти ФИЛУМ-а.
На овогодишњој свечаности објављене су одлуке жирија о прва три награђена есеја на литерарном конкурсу "Хтели смо да спасемо свет - ми, словенски ђаци":


1. награда - Мила Урошевић (Филолошка гимназија, Београд)
2. награда - Зоран Митић (Гимназија "Јан Колар", Бачки Петровац)
3. награда - Софија Маринковић (Гимназија "Таковски устанак", Горњи Милановац)
Шефица Катедре за српску књижевност уручила је награде, а првопласирана ученица прочитала је свој есеј.


У програму су учествовали и студенти Српског језика и књижевности и студенти Одсека за музичку уметност.


Честитамо награђеним ученицима и захваљујемо се свим учесницима на конкурсу!

IMG 5859 IMG 5846