Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо на концерт под називом Флаута и харфа - нови израз на коме ће наступити флаутиста Александар Ружичић, ванредни професор на ФИЛУМ-у, и харфисткиња Ивана Павловић. Концерт ће се одржати у Свечана сала Ректората Универзитета у Крагујевцу, у среду 24. априла 2024. од 19 часова. 

Посетиоци ће имати прилику да чују богат програм на коме ће се наћи дела З. Комадине (премијера), Д. Радића, Л. Фрајт, М. Михајловића, Л. Фрајт, В. Трмчића, Е. Јосифа и Б. Андрес.

Програм

 harfa i flauta page 0001

Са задовољством вас позивамо да присуствујете солистичком реситалу Миле Смиљковић, студенткињи докторских академских студија виоле у класи редовног професора Саше Мирковића, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 17. априла 2024. године од 17 часова.

На програму ће бити дела композитора: Ј. С. Баха, Регера, Кларка, Паганинија, Енескуа

Добро дошли!

17.04 RGB za sajt page 0001

Са задовољством вас позивамо да, у понедељак, 15. априла 2024. године од 20 часова, у Универзитетској галерији, присуствујете концерту студената камерне музике. На концерту ће наступити студенти из класе доц. Мирјане Нешковић. 

На програму ће се наћи дела: Ј. С. Баха, Ђ. Ботезинија, В. А. Моцарта, А. Дворжака, М. Живковића, Б. Барток, В. Семјонова

Добро дошли!

kamerna koncert 12 4 2024Artboard 1 copy

Обавештавамо вас о отвореном позиву за финансирање пројеката у оквиру европског пројекта „MUSAE - Bringing together artists and companies to address future challenges in food domain“. Позив је отворен за 11 техничких решења, чији је буџет 880.000 евра (по појединачном пројекту 80.000 евра), а где је условом конкурса осигурано да и Србија као земља у развоју има најмање 1 пројекат финансиран кроз овај оквир. Циљ позива је да омогући уметницима и фирмама да заједнички дођу до иновативних техничких решења у доменима хране и технологије. Према правилима позива, једна компанија и један уметник/уметница чине пројектни тим који заједно подноси апликацију.

Електротехнички факултет, као партнер на пројекту МУСАЕ, пружа подршку у процесу апликације и касније током трајања пројекта. Као први корак, организује се радионица 19. априла на којој ће се говорити о детаљима отвореног позива и процесу подношења апликације, о чему се можете прелиминарно информисати преко наменске интернет странице отвореног позива за финансирање иновација у оквиру пројекта МУСАЕ - https://musae.starts.eu/musae/calls-2nd-open-call/. Радионица ће бити одржана у Привредној комори Србије, Ресавска 13-15, сала 2 у приземљу, 19. априла са почетком у 10:00 часова.

Потребно је а ваше присуство на радионици потврдите попуњавањем формулара:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfD84V-nl4eKyX5uYbH7c4aiHJir6hWXSmTlW6kIU3dOXxu9Q/viewform?usp=sf_link

 

Агенда