Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У име Министарства културе и информисања Републике Србије, Музеј примењене уметности у Београду расписује отворени конкурс за Међународну изложбу ХХIII Triennale Milano International Exhibition: "Unknown Unknowns. An Introduction to Mysteries". 

Конкурс је расписан за идејна решења/пројекте/радове из свих уметничких области: примењених, ликовних, извођачких и архитектуре, који по карактеру могу бити мултимедијални и интердисциплинарни. 

Циљ конкурса је избор идејног решења/пројекта/рада за представљање Републике Србије на Међународној изложби XXIII Triennale Milano 2022: "Unknown Unknowns. An Introduction to Mysteries".

Изложба ће бити отворена за посетиоце од 20. маја до 20. новембра 2022. године у простору Palazzo dell'Arte у Милану, који је предвиђен за међународне учеснике. Србија ће се представити у простору 40–50 квадратних метара, сајамског карактера, и налазиће се у деловима Curvа (на првом спрату, који је посвећен међународним представљањима) или деловима Garden простора.

Пријављивање на Конкурс траје од 06. новембра до 06. децембра 2021. године. 

Резултати јавног конкурса биће објављени до 16. децембра 2021. године.

Тријенале у Милану/Миланско тријенале још од 1923. године представља једну од водећих институција културе у свету, преносећи комплексност савременог света кроз различите уметничке облике: дизајн, архитектуру, визуелне, сценске и извођачке уметности. Основни циљ Тријенала је проналажење проширених и иновативних начина размишљања, спајајући искуства различитих култура и језика.

Тријенале у Милану је институција у којој се уметност, дизајн, креативност и технологија, традиција и иновативност сусрећу и спајају. Место на коме изложбе, сусрети, конференције и перформанси подстичу јавну дебату и размишљање о кључним проблемима нашег друштва. Више информација оп самом конкурсу и начину пријаве, можете наћи на линковима у наставку текста или на сајту Музеја примењене уметности.

Конкурс

Формулар за пријаву 

Катедра за романистику у сарадњи са Студентским културним центром Крагујевац организује вече La rentrée à la française, 26. новембра 2021. године, с почетком од 20 часова. 
Студенти ће певати и свирати француску популарну музику, рецитовати одабране француске песме и басне уз посебно припремљену визуелну подршку нашег студента Душана Новаковића. 
Премиjера видео-спота La vie en rose. 
Учесници: Душан Новаковић, Катарина Комљеновић, Богдан Бонџић, Наташа Петровић, Ерика Ивашку, Марија Миљевић и Младен Милосављевић.
Клавир, хармоника: Анђела Мујковић, Радош Петковић, Лука Златановић.
Добро дошли!
La Rentree A La Francaise štampa page 0001

Отворена је пријава за ДААД универзитетске летње курсеве за студенте германистике.

Сви студенти германистике, почев од друге године студија, укључујући и студенте магистарских и докторских студија, могу се пријавити за летње универзитетске курсеве и похађати наставу на неком од немачких универзитета у трајању од 3 до 4 недеље на лето 2022. године. 

Студенти германистике могу се пријавити за летње универзитетске курсеве, под условом да прошле године нису имали стипендију.

 

Више информација можете наћи на сајту ДААД-а

Конференција „Нови лидери” ће се шеснаесту годину заредом, одржати 27. и 28. новембра. Намењена је младим људима који желе да уче, раде на себи, упознају нове људе и буду покретачи позитивних промена у свом окружењу. По први пут, конференција ће бити доступна и за људе са целог Балкана.
Заинтересовани ће имати могућност да чују утицајне и успешне људе из различитих сфера пословања, који ће доћи да своје знање, искуство и савете поделе са њима. Поред говорника, конференцији ће приступити компаније попут MIND GROUP, SIGIT, Hödlmayr, Erste Bank, Nelt, Bambi, Lenovo, а које ће у својству партнера одржати радионице из области маркетинга, људских ресурса, продаје и пројектног менаџмента.
Конференција „Нови лидери”, нуди младима прилику да, поред формалног образовања чују животни пример, добију практично знање из бизниса, добар савет, мотивацију и подршку.
Конференција ће се ове године одржати у онлајн формату два дана, 27. и 28. новембра преко модерне vFairs платформе. Поред тога, планирани су простори за упознавање и networking са компанијама, а који ће бити реализовани у Крагујевцу 30. новембра и биће отворен само за учеснике конференције. Догађај ће се одржати у Ректорату Универзитета у Крагујевцу са почетком од 18 часова.

Не пропустите прилику да се пријавите потпуно бесплатно преко следећег линка: https://newleaders.rs/prijava/ и стигнете до сертификата који можете искористити за свој CV.

Најважније информације можете пратити на нашим друштвенима мрежама и, на званичном сајту конференције https://newleaders.rs/ 

Позив