Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У Меморијалној галерији „Душан Старчевић“ у Смедеревској Паланци, у недељу 03.10.2021. са почетком у 19.00 часова, биће отворена самостална изложба под називом ,,Здраво свете" аутора Сање Зебе, студенткиње четврте године Филолошко-уметничког факултета, модула Сликарство, из класе ванредног проф. др ум. Јелене Шалинић Терзић. 

aaaabeba

Центар за студије сећања при Универзитету пружа прилику студентима различитих профила основних, мастер и докторских академских студија Универзитета у Крагујевцу да у академској 2021/2022. години похађају бесплатне курсеве у оквиру Студија Холокауста.

Студије Холокауста осмишљене су с циљем да се студенти различитих профила, пре свега друштвено-хуманистичких наука заинтересују да се упознају с историјским контекстом који је претходио и за директну последицу имао Холокауст. Предавања из програма Студија Холокауста покривају најразличитије области: књижевност, уметност, културу сећања, јеврејску културу, права итд.

Студентима који буду похађали курсеве, остварени резултати ће сходно Правилнику о вредновању ваннаставних активности студената (https://www.kg.ac.rs/Docs/Pravilnik%20o%20vrednovanju%20vannastavnih%20aktivnosti%20studenata.pdf) бити унети у додатаку дипломи под ознаком ЦЕНТРА ЗА СТУДИЈЕ СЕЋАЊА.

Сви заинтересовани студенти моћи ће да се пријаве за курсеве преко google упитника који je доступан на сајту Универзитета (Универзитет, Центри, Центар за студије сећања). Студенти се могу пријавити на све курсеве који их интересују – нема ограничења у броју; потребно је пријавити курс по курс.

Предавања почињу у интервалу од прве недеље до треће недеље октобра месеца – могуће је и накнадно пријављивање. 

Линк: https://docs.google.com/forms/d/1jGJEU48ieGYA35mtdrB2bBnlKrYIdsvD9-adIOsk0gY/viewform?edit_requested=true

За сва питања можете писати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Заинтересовани студенти могу добити и силабусе у пуној верзији.

Више информација о програму курса можете погледати на линку.

 

Тенор мр Војислав Спасић, ванредни професор на Филолошко-уметничком факултету, и хор академског вокално-инструменталног ансамбла ,,Архангели" наступали су 19. септембра 2021. године са Уметничким ансамблом „Станислав Бинички” и Хором Министарства одбране и Војске Србије на концерту „Да се упознамо“, у Великој дворани Коларчеве задужбине.
Програм је био разноврстан спој музике, а све посвећено 25-годишњици успешне каријере професора Спасића. Гости концерта су били Данка Стојиљковић и Ненад Милановић, а диригенти Катарина Божић и Марко Нешић.

Медијски спонзор концерта био је Радио Београд. 

 

FB IMG 1632823060615      FB IMG 1632823100548