Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Катедра за англистику са великим задовољством обавештава студенте основних, мастер и докторских студија да ће еминентниLanguage Change poster лингвиста, проф. др Мартин Хилперт са Универзитета у Нојшателу (Швајцарска), 8. октобра 2021. године, са почетком у 11  часова, одржати онлајн предавање под називом „Language change: A perspective from corpus linguistics and construction grammar”. Предавање ће бити организовано путем платформе Zoom и одржаће се на енглеском језику. Позивамо све заинтересоване да се пријаве путем линка https://tinyurl.com/ykct46m.

Др Мартин Хилперт докторирао је на Универзитету Рајс у САД. Првенствено се бави когнитивном лингвистиком, променама у језику, конструкционом граматиком и корпусном лингвистиком. Проф. Хилперт је аутор књига „Germanic Future Constructions: A usage-based approach to language change“ (2008), „Constructional Change in English: Development in Allomorphy, Word Formation, and Syntax“ (2013) и „Construction Grammar and its Application to English“ (2014), као и бројних радова. Такође, рецензент је више десетина престижних научних часописа и угледних издавачких кућа (нпр. Oxford University Press, Mouton de Gruyter, John Benjamins).

У уторак, 28. септембра 2021. године у 19 часова у нишкој галерији ,,Арт55" биће отворена самостална изложба др ум. Јелене Шалинић Терзић.

Изложба ће за посетиоце бити отворена до 10. октобра 2021. године. 

Добро дошли! 

Jelena Salinic pozivnica 1 1

Студенти Француског језика и књижевности обележили су Европски дан језика рецитовањем поезије и свирањем композиција:

Je suis comme je suis у изведби Наташе Петровић

Les feuilles mortes у изведби Ерике Ивашку

Albatros у изведби Наташе Петровић

Au cabaret vert у изведби Душана Новаковића

Comptine d'un autre ete у изведби Младена Милосављевића

Le Lion et Le Rat у изведби Душана Новаковића

Demain des l'aube у изведби Младена Милосављевића

A une passante у изведби Младена Милосављевића

When love takes over у изведби Младена Милосављевића

Министарство просвете, науке и технолошког рaзвоја Републике Србије за школску 2021/2022. годину расписује:

Информације су доступне на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, у секцији Стипендије.