Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Центром за научноистраживачки рад САНУ, позива на учешће у Програму за научноистраживачке односно уметничке пројекте младих истраживача и уметника.

Програм подржава истраживања у свим научним и уметничким областима.

Пројекти у оквиру овог Програма немају унапред задате теме. Програм омогућава младим истраживачима и уметницима да дефинишу сопствене програме истраживања и оформе тимове.

По овом јавном позиву биће финансиран по један најбоље оцењен пројекат из следећих научних, односно уметничких поља:

  • Природно-математичке науке;
  • Друштвено-хуманистичке науке;
  • Медицинске науке;
  • Техничко-технолошке науке;
  • Уметност.

Обрасце на српском и енглеском можете пронаћи у прилогу, а правилник на следећем линку.

Више о позиву можете пронаћи на веб-сајту Универзитета.

Пријаве пројеката по овом Јавном позиву подносе се искључиво у електронској форми, закључно са 18.07.2021. године на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Канцеларија за пројекте Универзитета у Крагујевцу вам стоји на располагању за сва питања.

 

Позивамо вас да, у среду, 30. јуна 2021, у Галерији Народног музеја, у 18 часова, присуствујете концерту гудачког квартета и гитарског квинтета. На концерту ће наступити у склопу гудачког квартета: Виолета Ћирић (виолина), Нада Шарковић (виолина), Ена Ваганек (виола) и Магдалена Матић (виолончело), док ће гитарски квинтет чинити: Никола Јелачић (гитара), Лана Стефановић (виолина), Милица Орлић, (виолина),Тијана Димитров (виола) и Магдалена Матић (виолончело).

Добро дошли!

1 plakat

Петотомни тематски зборник научних радова међународног значаја Doomsday објављен је на сајту Филолошко-уметничког факултета. Садржај зборника чине 55 радова који су тематски распоређени у 5 томова: Седми печат, Глад, Плач, Куга, Смрт. 

Главни уредници зборника: проф. др Драган Бошковић и проф. др Марија Лојаница.

 

Зборнике можете погледати на страници Doomsday.

 

Doomsday korice