Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Часопис Наслеђе

Факултет публикује часопис Наслеђе, који Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије категорише као „међународни часопис (М23)” .

 

Часопис Српски језик

Факултет је један од суиздавача часописа Српски језик, који Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије категорише као „национални часопис међународног значаја (М24)”.

 

Часопис Музички талас

Факултет и Издавачка кућа Клио из Београда публикују часопис Музички талас.

 

Часопис Липар

Наставници и други запослени Факултета уређују и технички припремају часопис Липар, који публикује Универзитет у Крагујевцу, а који Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије категорише као „истакнути национални часопис (М52)”.

 

Часопис Лицеум

Наставници и други запослени Факултета уређују часопис Лицеумкоји публикује Универзитет у Крагујевцу..

izdavastvo statistika

Факултет је од оснивања 2002. године започео сопствену издавачку делатност. Први часопис Факултета, Наслеђе, покренут је 2004. године, док је прва монографија, Портрет народнога краља професора Малише Станојевића, публикована 2005. године. Од тада, осим каталога, информатора и општих публикација, Факултет се првенствено бави научним издаваштвом, како у смислу серијских (часописи и зборници), тако и у смислу монографских публикација.

Данас се издавачка делатност развија у оквиру Центра за издавачко-информатичку делатност, посебне организационе јединице факултета.

Контакт и корисне информације:

Милица Бацић, виши лектор, секретар Центра за издавачко-информатичку делатност

Електронска адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Преглед тока процедуре публиковања монографија

Правилник о раду Центра за издавачко-информатичку делатност