Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо да, у понедељак 6. фебруара 2023. године, у 18 часова, у Свечаној сали ОМШ ,,Владимир Ђорђевић" у Београду, присуствујете концерту студената Катедре за гудачке инструменте.

Добро дошли!

image 6483441

Задовољство нам је да вас позовемо да присуствујете концерту студената клавира који ће се одржати у суботу, 4. фебруара 2023. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 19 сати. На концерту ће наступати студенти из класе Јоване Радовановић, ванредног професора на Катедри за клавир Филолошко-уметничког факултета.

Публика ће имати прилику да послуша програм на коме ће се наћи дела композитора А. Копланда, Ф. Пуланка, С. Франка

Добро дошли!

 Klavir Milica Isidora Pavle

Дана 24. децембра 2022. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, ансамбл Метаморфозис са Нином Мартиновић у улози наратора и солистима Анетом Илић (сопран), Васом Стајкићем (баритон), Владимиром Глиготићем (клавир), Бартоломејом Станковићем (клавир), Александром Ружичићем (флаута и фрула), Зораном Комадином (удараљке и електроника) и Сашом Мирковићем (виола и гусле) одржали су концерт под називом „Рефрени Војина Комадине – обележавање 25 година од смрти композитора“. 

На програму концерта изводила су се дела из различитих стваралачких фаза Војина Комадине попут Другог концерта за клавир и гудачки оркестар, као и композиције писане за разноврсне камерне саставе, у којима је композитор правио занимљиве комбинације инструмената. Посебно место у програму заузело је дело ,,Смрт мајке Југовића", компоновано 1973. године за рецитатора, сопран, баритон, магнетофонску траку и групу инструмената.

Концерт пијанисте Александра Ђeрмановића одржан је у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, 20. децембра 2022. година у склопу концертне сезоне ФИЛУМ-а. Публика је имала прилику да послуша програм на коме су изведена дела:  Л. В. Бетовена, А. Марцело/Ј. С. Баха, П. И. Чајковског, С. Рахмањинова, Л. Либермана.

Концерт под називом AccoCello студената мастер студија камерне музике биће одржан у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије у суботу 21. јануара 2023. године, од 19 сати. Публика ће имати прилику да послуша ансамбле из класе доцента Мирјане Нешковић.

На програму ће бити дела: И. Кусистоа, В. Зубицког, Н. Соколова, Л. М. Чуперјани, Б. Хумла, В. Ненадића.

Добро дошли!

 

Koncert kamerna 21 1 2023