Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Задовољство нам је да вас позовамо на концерт студената флауте који се организује у четвртак 19. јануара 2023. године, у Кући Ђуре Јакшића, од 18 часова. На концерту ће наступати студенти из класе редовног професора Кароља Марочика уз клавирску сарадњу Невене Глигорић, вишег уметничког сарадника на ФИЛУМ-у. На програму ће се наћи дела: Ј. С. Баха, Р. Шумана, С. Меркадантеа, Е. Ван Коха, Б. Мартинуа, В. А. Моцарта

Гост концерта: Урош Глигоријевић фаготиста из класе доц. Ивана Јотића.

 

Након конерта студената флауте, публика ће имати прилику да послуша програм и концерт студената кларинета, који ће се одржати истога дана од 20 часова, у Кући Ђури Јакшића. Студенти из класе редовног професора Александра Тасића припремили су богат програм на коме ће се наћи композиције И. Стравинског, Ј. Брамса, Е. Денисова, С. Меркадантеа, Б. Ковач, Р. Маниета, Ж. Франсеа и Ј. Видмана.

Гост концерта: Дуња Миљковић (хорна) из класе доц. Милана Роксандића

 

Добро дошли!

 

 flauta ispravljenoArtboard 1    clarinetArtboard 1

Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу имало је задовољство да угости професоре са Литванске академије за музику и позориште, акордеонисте Raimondas Sviackevičius и Tadas Motiečius, у периоду од 10. до 12. јануара 2023. године.  Том приликом професори су одржали предавања и мастерклас за студенте Извођачких уметности (хармонике).

Посета је организована у оквиру реализације Еразмус + пројекта ДЕМУСИС.

Захваљујемо се професорима са Литванске академије за музику и позориште, на дељењу искустава студентима Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу.

20230110 091810  20230110 095443

Са задовољством вас позивамо на солистички концерт пијанисте Александра Ђeрмановића, који ће бити одржан у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у уторак 20. децембра 2022. година са почетком од 20 часова.

Овај концерт део је концертне сезоне ФИЛУМ-а и имаћете прилику да послушате програм на коме ће бити изведена дела:  Л. В. Бетовена, А. Марцело/Ј. С. Баха, П. И. Чајковског, С. Рахмањинова, Л. Либермана.

Добро дошли!

Биографија

Djermanovic plakat 1

Са задовољством вас позивамо да, у среду 18. јануара 2023. године, у 19 часова, у Кући Ђуре Јакшића, присуствујете концерту студената студијског програма Хармоника, под називом ,,Вече барокне музике на хармоници". Наступају студенти из класа наставника са Катедре за хармонику Филолошко-уметничког факултета.

На програму ће се наћи дела Ј. С. Баха. Д. Скарлатија и Д. Ж. Рамоа.

Добро дошли!

 

 

9 1

Задовољство нам је да вас позовамо на концерт студената виолине који се организује у четвртак 14. 12. 2022. године, у 19 сати, у Кући Ђуре Јакшића. На концерту ће наступати студенти из класе: доцента мр Александре Милановић, ванредног професора мр Јелене Роквић и редовног професора др ум. Наташе Петровић.

Клавирска сарадња: др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник.

Добро дошли!

violina 14 12 2022