Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо да присуствујете солистичком реситалу -  јавној одбрани завршног рада Маје Павковић, студента мастер академских студија соло певања у класи редовног професора Оливера Њега, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 6. октобра 2022. године од 19 часова.

Клавирска сарадња: мр Петар Марковић, самостални уметнички сарадник

Добро дошли!

Solisticki resital 6 10 2022

Студенти Филолошко-уметничког факултета учествовали су у пројекту ,,Музика је присутна" (Тhe Music/ian is Present).

У оквиру пројекта наступaли су студенти Одсека за музичку уметност од 12. до 17. септембра у Новом Саду.

Академски музичари су активни део друштва. Догађаји у оквиру недеље 12-17. септембра 2022. у Новом Саду под заједничким називом ,,Музика је присутна" (Тhe Music/ian is Present) осмишљени су да, кроз музику, подстакну дијалог друштва са музичарима, ван концертних дворана.

Током недељу дана (12-17. септембра 2022) студенти Филолошко-уметничког факултета, Факултета музичке уметности из Београда и Академије уметности из Новог Сада изводили су музички програм у Новом Саду на местима на којима то класични музичари иначе не раде и наступима, пажљиво осмишљеним специјално за нову публику, отворили нове просторе на којима музика и музичари уобичајено нису присутни.

,,Музика је присутна" део је европског пројекта Побољшање дигиталних компетенција и предузетничких вештина код академских музичара у Србији за културно ангажовање друштво – ДЕМУСИС Ерасмус + програма који, између осталог, има за циљ да олакша комуникацију између академског и цивилног друштва и повећа учешће музичке уметности у јавности.

 

Видео

Са задовољством вас позивамо на концерт студената хармонике који се организује у понедељак 26. септембра. 2022. године, у 19 сати, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. На концерту ће наступати студенти из класа доцента Миодрага Ђорђевића, редовног професора Војина Васовића и редовног професора Предрага Костовића. 

Добро дошли!

 

Harmonika u fokusu page 0001

Са задовољством вас позивамо да присуствујете мастеркласу и циклусу предавања проф. др Михаила Аркадјева, истакнутог пијанисте, диригента, композитора, теоретичара, музиколога и филозофа, која ће бити одржана у Галерији Куће Ђуре Јакшића, у периоду од 30. септембра до 11. октобра 2022. године. 

 Биографија

predavanje i master klas filum 2022

Mр Војин Васовић, редовни професор на Kатедри за хармонику, добитиник је овогодишње почасне награде Светске конфедерације акордеониста. Награда ће му бити уручена на свечаној манифестацији у оквиру Светског купа за хармонику, који се ове године одржава у Швајцарској, где ће проф. Васовић бити и члан интернационалног жирија.
Велика нам је част и задовољство што је овим још једном потврђена велика међународна репутација коју Катедра за хармонику ФИЛУМ-а има и надамо се да ће и надаље доносити резултате на интернационалној сцени.

IMG 20220920 WA0000