Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Други концерт Камерног оркестра ФИЛУМ-а одржао се 17. марта 2023. године у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије у оквиру концертне сезоне ФИЛУМ-а. Камерни оркестар у саставу је студената Катедре за гудачке инструменте, а овај концерт одржан је у сарадњи са Катедром за соло певање, па су посетиоци имали прилику да чују и солисте у склопу Камерног оркестра.  Уметнички руководилац оркестра је Мирјанa Нешковић, доцент на Катедри за камерну музику Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу.

 

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената Катедре за соло певање, који се организује у Кући Ђуре Јакшића, у четвртак 30. марта 2023. године од 19 сати. На концерту ће наступати студенти из класа: редовног професора мр Марине Трајковић Биџовски, редовног професора мр Оливера Њега и ванредног професора мр Војислава Спасића, уз клавирску сарадњу самосталног уметничког сарадника Душана Торомана и вишег уметничког сарадника мр Петра Марковића. 

Добро дошли!

 plakati kamerne 30 3 2023 page 0001

Позивамо вас на Семинар и међународно такмичење из солфеђа за студенте свих година студија и ученике завршног разреда средње школе које организује Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу, Катедра за музичку теорију и педагогију.


СЕМИНАР И ТАКМИЧЕЊЕ ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ OНЛАЈН!


Организација семинара из области музичке педагогије под називом Настава солфеђа и музичке културе - методе рада кроз искуства и/или компаративни дијалог предвиђа предавања и радионице које ће одржати еминентни стручњаци из области музичке педагогије из Србије и других земаља. Семинар је бесплатан, а намењен је свима који се баве или су заинтересовани за развој музичке педагогије у Србији и свету.
Линк за укључивање на семинар преко апликације Google meet биће накнадно објављен на сајту Филолошко-уметничког факултета.
Пријава кандидата врши се преко онлајн упитника. Уз попуњен пријавни образац/упитник, доставити и доказ о уплати котизације и потврду из
школе/факултета. Пријаве на такмичење и уплате котизације морају се извршити најкасније до 22. марта 2023. године.
 
Пријава на такмичење
Пријава за учешће на семинару
Позивно писмо са пропозицијама
Pozivno pismo sa propozicijama

 

Плакат 2023

Задовољство нам је да вас позовамо да, у среду 29. марта 2023. године, у 18 часова, у Кући Ђуре Јакшића, присуствујете концерту студената Катедре за гудачке инструменте. Наступају студенти из класа наставника: мр Саше Мирковића, редовног професора, др ум. Наташе Петровић, редовног професора, мр Милутина Младеновића, редовног професора, мр Срђана Стошића, редовног професора и мр Александре Милановић, доцента.

Клавирски сарадници: Др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник и Невена Глигорић, виши уметнички сарадник.

Добро дошли!

 29 3 2023 page 0001

Погледајте прилог о концерту на коме су наступали наставници и сарадници Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета. Концерт је одржан у оквиру Концертне сезоне ФИЛУМ-а и публика је имала прилику да послуша разновстан програм који се изводио у Универзитетској галерији 27. фебруара 2023. године.

На концерту су наступали ванредни професор Александар Стефановић, уметнички сарадник др ум. Сања Четровић, виши уметнички сарадник Невена Глигорић, доцент Мирјана Нешковић, ванредни професор мр Владимир Благојевић и доцент Кристоф Михаел Вилхелм Јан, који су изводили дела Џ. Гершвина, И. Стравинског, В. А. Моцарта, Д. Радића, Д. Косорића и И. Жебељан.