Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Имамо посебно задовољство да вас позовемо на концерт Камерног оркестра ФИЛУМ-а, који ће се одржати у петак, 17. марта 2023. године у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, са почетком од 20 часова.  Овај концерт Камерног оркестра ФИЛУМ-а изводи се у склопу Концертне сезоне ФИЛУМ-а, у саставу је студената Катедре за гудачке инструменте, а  уметнички руководилац оркестра доцент Мирјанa Нешковић, која је и концертмајстор.  

Такође, посетиоци ће имати прилику да послушају концерт Камерног концерта ФИЛУМ-а у Ужицу, у четвртак 16. марта 2023. године од 19 часова, у Сали Градске Куће, у организацији Музичке школе „Војислав-Лале Стефановић”. 

Због техничких проблема, концерт у Ужицу је отказан.

Улаз на оба догађаја је слободан!

Добро дошли!

 

Konncertna sezona 17 3 2023 page 0001       16 3 2023 page 0001

Удружење ТЕЛОК расписало је јавни позив за учешће на фестивалу „Импулс младих“ . Фестивал је намењен младим извођачима класичне музике, који има за циљ да промовише младе извођаче у најбољем светлу и да им да слободу да сами осмисле свој наступ подстичући тиме креативне способности, уз поштовање одређених критеријума.

 

Више информација о критеријумима и роковима можете погледати у самом тексту јавног позива.

Са задовољством вас позивамо да, у среду 22. фебруара 2023. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гиманзије, од 20 часова, присуствујете концерту студената камерне музике. На концерту ће наступити студенти из класа: ред. проф. Борислава Чичовачког, ред. проф. Катарине Радовановић, ванр. проф. Александра Стефановића и доц. Мирјане Нешковић.

 

Добро дошли!

Kamerna 22 3 2023

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту на коме ће наступати наставници и сарадници Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета. Концерт се одржава у оквиру Концертне сезоне ФИЛУМ-а и можете га послушати у понедељак, 27. фебруара 2023. године, у Универзитетској галерији, од 19 часова. 

На концерту наступају: ванредни професор Александар Стефановић, уметнички сарадник др Сања Четровић, виши уметнички сарадник Невена Глигорић, доцент Мирјана Нешковић, ванредни професор мр Владимир Благојевић и доцент Кристоф Михаел Вилхелм Јан.

На програму концерта наћи ће се дела: Џ. Гершвина, И. Стравинског, В. А. Моцарта, Д. Радића, Д. Косорића и И. Жебељан.

Улаз је слободан.

Добро дошли!

Konncertna sezona 27 2 2023

Са посебним задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената Филолошко-уметничког факултета, у понедељак 13. фебруара 2023. година од 19 сати, у Кући Ђуре Јакшића. 

За овај концерт припремљен је разноврстан програм који изводе студенти Одсека за музичку уметност представљајући студијске програме које успешно похађају на ФИЛУМ-у. 

Концертну сезону Филолошко-уметнички факултет отворио је 15. октобра 2022. године, те вас са задовољством позивамо да у понедељак послушате са нама један у низу планираних концерата у оквиру ове сезоне.

Добро дошли!

Konncertna sezona Ozmu 1