Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо да присуствујете солистичком реситалу -  јавној одбрани завршног рада Агнес Секељ, студенткиње мастер академских студија соло певања у класи редовног професора Марине Трајковић Биџовски, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 4. јула 2023. године од 18 часова.

Клавирска сарадња: Душан Тороман, самостални уметнички сарадник

Добро дошли!

 4 7 2023 1 page 0001

Задовољство нам је да вас позовемо да присуствујете концерту ,,Савремена дела крагујевачких композитора за соло хармонику" у извођењу др ум. Миодрага Ђорђевића, доцента на Катедри за хармонику Филолошко-уметничког факултета, који ће бити одржан у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у среду 5. јула 2023. године од 19 часова.

На програму ће се наћи дела композитора Јаснe Вељановић, Владимирa Трмчићa, Лазарa Ђорђевићa, Игорa Андрићa, Владицe Микићевић.

Концерт је пројекат подржан од стране Града Крагујевца који је допринео је у значајној мери реализацији овог пројекта обезбеђивањем дела средстава за његово суфинансирање. 

 

Добро дошли!

Harmonika Miodrag Djordjevic 1

Концерт најбољих студената Филолошко-уметничког факултета одржан је 19. маја 2023,  у Универзитетској галерији у Крагујевцу, у оквиру концертне сезоне ФИЛУМ-а. Том приликом, публика је имала прилику да послуша разноврстан програм који изводе најбољи студенти Одсека за музичку уметност представљајући студијске програме које успешно похађају на ФИЛУМ-у. 

Британски гудачки квартет ,,Бродски" одржаће мастерклас студентима Филолошко-уметничког факултета, у суботу 17. јуна 2023. године. Мастерклас ће бити одржан на затварању Међународног фестивала ,,Исидора Жебељан". Квартет Бродски ће, такође, наступати на овом фестивалу 16. јуна 2023. година и на тај начин започети међународну турнеју посвећену стваралштву Исидоре Жебељан.Камерни ансамбл Бродски са вишедеценијском традицијом, наступаће у саставу Крисија Осостович (виолина), Ијан Белтон (виолина), Пол Кесиди (виола) и Џеклин Томас (виолончело).

Основан 1972. године, квартет „Бродски“ до данас је наступио на више од 3.000 концерата на водећим светским концертним позорницама и објавио више од 60 дискографских издања.

Током више од 50 година каријере, квартет „Бродски“ наступао је на највећим фестивалима и у престижним концертним дворанама широм Аустралије, Азије, Северне и Јужне Америке, Јужне Африке и Европе. Снимци које редовно стварaју за радио и телевизију емитују се у светским оквирима.

 20230616 185730

 

Задовољство нам је да вас позовемо на концерт који ће одржати пијанисткиња и редовни професор Факултета музиче уметности у Београду Јелица Глигоријевић. Концерт ће бити одржан 12. јуна 2023. године, у Кући Ђуре Јакшића, од 19 часова. 

На програму ће бити дела композитора: С. Рахмањинова, М. Аркадјева и М. Мусоргског. 

 

Улаз је бесплатан!

Добро дошли!

3 plakata stampa2 page 0002