Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Концерт студената Катедре за соло певање биће одржан у понедељак 7. јуна, у 19.30 часова у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. Наступиће студенти из класе редовног професора Марине Трајковић Биџовски, редовног професора Оливера Њега, ванредног професора Војислава Спасића и ванредног професора Александра Спасића уз клавирску пратњу Душана Торомана, Петра Марковића,  и Јелене Ивановић.

3Artboard 1300x 100 min 1

У понедељак, 31. маја 2021. године у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у 19.30 часова, биће одржан концерт студената из класе проф. Војина Васовића. На концерту наступају: Петар Динчић, Оливера Ђурић, Милена Радовић, Драган Јелачић, Марија Туршијан, Петар Мирков и Миодраг Ђорђевић.
Улаз је бесплатан.
Добро дошли!
31 05 2021

Сабор фрулаша Србије ,,Ој Мораво’’ Прислоница расписује Конкурс за савремену композицију за соло фрулу и оркестар инспирисану народном традицијом. Право учешћа имају аутори из Србије и иностранства, а композиција којом се конкурише не сме бити претходно јавно изведена.

Конкурс је отворен до 30.6.2021. Пријаве пристигле након овог рока неће бити узете у разматрање.
Организатор има право да награђену композицију објављује у посебним саборским публикацијама ( лист ,,Фрула”, монографије, друштвене мреже, итд) и да их користи за промоцију Сабора фрулаша. Евентуална комерцијална употреба ће се регулисати посебним уговором.
Прве три композиције, по оцени стручног жирија, награђују се са:
1. композиција: 30.000 динара

2. композиција: 20.000 динара и

3. композиција: 10.000 динара. Победник добија и статуу Сабора. Награђена композиција биће изведена на завршној вечери Сабора фрулаша Србије.

Резултати конкурса биће објављени 10.7.2021. на:
- сајту Сабора: www.saborfrulasa.rs
- Фејсбук страници Сабора: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009360401198

Детаљније пропозиције можете прочитати у тексту Конкурса.

У четвртак, 27. маја 2021. године, у Народном музеју у Крагујевцу, од 19 часова биће одржан концерт студената обое на коме ће наступити Марко Марковић и Матија Благојевић, студенти из класе мр Борислава Чичовачког, ванредног професора на Филолошко-уметничком факултету. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

 oboa

Солистички концерт акордеонисте Владимира Благојевића, ванредног професора на Филолошко-уметничком факултету, биће одржан у биоскопу ,,Балкан", у понедељак, 24. маја 2021. године, од 19 часова. На програму ће премијерно бити изведене композиције Јасне Вељановић, Драгане Јовановић, Дражана Косорића и Лазара Ђорђевића, као и дела Ивана Бркљачића и Владимира Трмчића. 

Концерт је подржан од стране СОКОЈ-а и Фондације ,,Саша Марчета".

Број места је ограничен, а концерт се одржава уз поштовање епидемиолошких мера.

V. Blagojevic Bg

Репризу премијере ових композиција можете погледати у уторак, 25. маја 2021. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 19.30 сати. 

V Blagojevic Kragujevac