Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

No Silence in the Library Позивамо Вас на концерт класичне музике који ће бити одржан 18. маја у Универзитетској библиотеци у Крагујевцу са почетком у 13 часова.
Поред гудачког трија и певача, наратори ће читати делове из познатих књижевних дела и тиме ћемо повезати музику са говором.
Циљ је да се класична музика приближи људима који ће се у том тренутку наћи у библиотеци, стога се надамо да ћемо пренети магију коју музика пружа. Назив пројекта је ,,No silence in the library".

Овај пројекат, у коме учествују студенти Филолошко-уметничког факултета, у организацији је Демусис буткамп-а.
На програму биће гудачки трио В. А. Моцарта у извођењу Милице Смиљић, Ане Манџо и Давида Пругинића, као и соло извођења Ленке Стојчевић и Миње Пантовић.
Не заборавите заштитне маске и одржавање дистанце због пандемије вируса Ковид-19.
Добро дошли!

Children of the Wood

Позивамо вас на концерт класичне музике 17. маја у сеоско-туристичком насељу у еко-селу Доње Грбице, поред ОШ ,,Свети Сава".

Поред концерта, који ће се одржати у 10 часова, организоване су и бројне активности за ваше најмлађе, попут сађења дрвећа и украшавања кућица за птице. Концерт носи поруку о очувању животне средине, пре свега наших шума и дрвећа, који су нам неопходни за здравије одрастање наше деце уз чист ваздух.

Овај пројекат, студенти Филолошко-уметничког факултета реализоваће у оквиру Демусис буткампа, а сам назив пројекта је ,,Children of the woods" (Деца шуме).
Дођите да са нама уживате у лепотама наших шума и природе, као и у квалитетном музичком програму. У програму учествују Агнес Секељ и Нина Зубац са Одсека за соло певање и Радош Петковић са Одсека за хармонику, који су за вас припремили неуобичајени програм у аутентичном аранжману.
Молимо вас да не заборавите ваше заштитне маске и да одржавате дистанцу због и даље актуелне пандемије вируса Kовид-19.
У случају кише, концерт ће се одржати у павиљону поред.
Добро дошли!

У оквиру пројекта ДЕМУСИС од 10. до 24. маја 2021. године почиње инспиративна и продуктивна обука коју воде професори са Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија). Обрађују се технике које су од изузетног значаја за организацију друштвено ангажованих музичких дешавања и акција.

Студенти Филолошко-уметничког факултета свој тренинг почињу 10. и 11. маја 2021. године. Смернице ће им дати професори са Master New Audiences and Innovative Practice програма са Краљевског Конзерваторијума у Хагу (Холандија). Реализацију одабраног музичког пројекта у периоду од 11. до 24. маја 2021. године настављају са нашим професорима/менторима/тренерима који су прошли обуку из музичког предузетнишва.

Овај пројекат драгоцен је за све профиле музичара јер се формирају тимови унутар којих се деле задаци према афинитетима самих студената (организација, осмишљавање музичког програма, извођење, снимање/документовање дешавања, односи са јавношћу, презентовање и др.)

демузис

obojimo zivot muzikom

 Позивамо вас на концерт класичне и филмске музике у суботу 15. маја у Великом парку у 17 часова. Молимо да са собом понесете заштитне маске. У случају кише, догађај ће се одржати у исто време у СКЦ-у.

 Студенти са Одсека за музичку уметност ће у оквиру DEMUSIS bootcamp-а организовати музички  програм у сарадњи са колегама са Одсека за примењену и ликовну уметност.

 Концерт ће бити хуманитарног карактера, за лечење Гаврила Ђурђевића. Уметници ће у току концерта сликати, а слике ће бити изложене у КЦ УММУС за продају (новац од продатих слика такође биће уплаћен за Гаврила).

 Наступају: Марија Туршијан (хармоника), Михајло Тодоровић (електрична гитара) и Анђела   Мујковић (клавир).

У уторак, 11. маја 2021. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, биће одржан концерт клавирског дуа на коме ће наступити др ум. Марија Тимотијевић, асистент, и Сања Четровић, уметнички сарадник на Филолошко-уметничком факултету. На програму ће бити дела В.А. Моцарта и Ф. Шуберта. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

klavirski duo 2 min