Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у петак, 5. марта у 19 часова, биће одржан концерт студената камерне музике Филолошко-уметничког факултета. На концерту ће наступити студенти из класа редовног професора Борислава Чичовачког, доцента Мирјане Нешковић и доцента Александра Стефановића. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

plakati kamerne1

Концерт под називом Kомпозиције за флауту српских композитора на којем су наступили флаутиста Александар Ружичић, виши уметнички сарадник на ФИЛУМ-у, и пијанисткиња Теа Димитријевић одржан је у галерији Артгет Културног центра Београда у понедељак, 8. фебруара 2021. године.

На програму концерта изведена су одабрана дела Милоја Милојевића, Енрика Јосифа, Милане Стојадиновић Милић, Љубице Марић, Милоша Петровића као и Драшка Аџића.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, број места за публику био је ограничен, а снимак дела концерта је објављен на Јутујуб каналу Културног центра Београда и доступан свима који нису успели да присуствују догађају.

 Прилог РТС-а.

Screenshot 6

У Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, у четвртак, 4. марта у 19 часова, биће одржан концерт наставника са Катедре за камерну музику Филолошко-уметничког факултета. На концерту ће наступити доцент Мирјана Нешковић, виолина, редовни професор Борислав Чичовачки, обоа и енглески рог, и доцент Александар Стефановић. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

 

plakati kamerne2

Традиционални међународни фестивал „Дани музике“ у Херцег Новом је, као и многи други фестивали у доба пандемије, свој континуитет одржала путем дигиталних платформи. У периоду од 21.12 до 30.12, љубитељи класике моћи ће да испрате богат програм једног од најважнијих херцегновских фестивала на посебном јутјуб каналу. На овом  37. фестивалу представљени су угледни уметници различитих генерација, са пажљиво бираним, стилски и жанровски разноврсним програмом.

Јована Мршуља, студенткиња  студијског програма Извођачке уметности: модул Флаута, у класи редовног професора Кароља Марочика, наступила је на 37. Међународном фестивалу ,,Дани музике" уз клавирску сарадњу истакнутог пијанисте Алексеја Молчанова.

skrin sot