Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Клавирски реситал пијанисте Душана Аксентијевића одржаће се у  уторак, 11. фебруара у 20 часова, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. Представиће дела композитора Дмитрија Шостаковича, Лудвиг ван Бетовена и Франца Шуберта.

Душан Аксентијевић рођен је у Крагујевцу. Нижу музичку школу завршио је у Крагујевцу - Музичка школа „др Милоје Милојевић“, у класи проф. Сање Пантовић и делом у Ослу – на Музичком институту „Barratt Due“ у Ослу (Норвешка), у класи проф. Марине Пљасове. У Крагујевцу је завршио и средњу музичку школу.

На Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу уписује и дипломира основне студије на Одсеку за клавир, у класи проф. Сање Вукосављевић Миленић, а затим уписује и завршава мастер студије у класи истог професора и стиче звање Мастер музички извођач - пијаниста.

Током школовања учествовао је на државним и интернационалним пијанистичким такмичењима на којима осваја бројне награде.

dusan aksentijevic 1 page 001

Улаз је бесплатан. Добро дошли!

У суботу, 18.01.2020. године са почетком у 11 часова, у свечаној сали Друге крагујевачке гимназије одржаће се приступно предавање за избор једног наставника у звање доцента за ужу уметничку област Клавир.

 

Више информација:

Приступно предавање за избор једног наставника у звање доцента за ужу уметничку област Клавир (Клавирска музика), по конкурсу објављеном 4.12.2019. године (објављено 27.12.2019. године)

Концерт Катедре за соло певање биће одржан у четвртак 12. децембра, у 19.30 часова у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.  Наступиће студенти из класе Марине Трајковић Биџовски, Оливера Њега и Војислава Спасића, уз клавирску пратњу Петра Марковића и Душана Торомана.

solo pevanje ispr

У среду, 15.01.2020. године са почетком у 15 часова, у ОШ "Ђура Јакшић" одржаће се уметничка презентација и приступно предавање за избор доцента за ужу уметничку област Хармоника

 

Више информација:

Обавештење о заказаној уметничкој презентацији и приступном предавању за избор доцента за ужу уметничку област Хармоника, по конкурсу објављеном 6. 11. 2019. године (објављено 26. 12. 2019. године)

Концерт Катедре за гудачке инструменте биће одржан у среду 27. новембра, у 18 часова у Свечаној сали Друге крагујевачке гимназије. Наступиће студенти из класе проф. Александре Милановић, проф. Јелене Роквић, проф. Саше Мирковића, проф.Наташе Петровић, проф. Милутина Младеновића и проф. Срђана Стошића уз уметничку сарадњу: Јелене Ивановић, Невене Глигорић и Јоване Радовановић. 

plakat 1 27 11 2019