Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Музичка продукција РТС расписује аудицију за хонорарне чланове Хора РТС. Аудиција ће бити одржана у другој половини октобра 2019. године и односи се на све хорске гласове.

Рок за пријаву је 1. октобар, а пријаве са биографијом и програмом који ће се извести, слати на мејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

За аудицију за хор је потребно припремити:
– соло песма, арија или стари мајстор (корепетитор обавезан)
– хорске деонице које пријављени кандидати две недеље пре аудиције могу преузети овде

01 Audicija za SO pozivnica

Студенти Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета одржали су циклус концерата у Центру лепих уметности - Guarnerius у оквиру новоуспостављене сарадње. Ову сарадњу покренули су ФИЛУМ и Центар лепих уметности Guarnerius, са жељом да се јавности представе наши млади музичари и тиме допринесе њиховој афирмацији. Први концерт у оквиру сарадње одржали су студенти Катедре за камерну музику, а у току претходног месеца на сцени Guarnerius-а наступали су кларинетиста Никола Марјанов, уз клавирску пратњу Невене Глигорић, затим студенти хармонике: Марија Туршијан, Миљана Ђуровић, Ратко Павловић, Младен Милошевић и крајем јуна Миодраг Ђорђевић на хармоници, уз клавирску сарадњу Сање Луковац. 

 

20190605 GVARNERIJUS Nikola Marjanov Nevena Gkligoric 1мдј20190615 GVARNERIJUS FILUM Kragujevac 1

У среду, 5. јуна 2019. у 19 часова у Универзитетској галерији биће одржан концерт На слово, на слово, рецимо Б, Наташе Петровић (виола) и Бојане Шумањски (клавир). 

koncert 5 jun

У среду, 19. јуна у сали Сената Универзитета у Крагујевцу са почетком у 12 часова биће организован Округли сто: Унапређење наставе на Катедри за музичку теорију и педагогију: садржај,циљеви, методе. Округли сто организује Катедра за музичку теорију и педагогију Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу. 

 

Okrugli sto MUZIKA 2018 plakat

У среду, 5. јуна у 11 часова у Основној школи ,,Милутин и Драгиња Тодоровић" (учионица број 38) одржаће се презентација најуспелијих студентских радова из предмета: Методика општег музичког образовања, Методика наставе солфеђа, Методика теоријске наставе и Анализа вокалне музике. Реализатори презентације су студенти: Милена Перић, Александар Перић, Александар Радисављевић, Магдалена Богдановић, Александра Лукић, Милена Ђукић и Филип Савић.