Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У Галерији Народног музеја, 27. фебруара у 19 часова биће одржан концерт студената Катедре за дувачке инструменте ФИЛУМ-а. На концерту ће наступити студенти из класе ред. проф. Кароља Марочика, ванр. проф. Борислав Чичовачки и доц. Александра Тасић.

koncert katedre za duvacke instrumente

У Галерији Народног музеја у Крагујевцу, 23. фебруара 2018. у 20 часова биће одржан концерт студената са Катедре за камерну музику ФИЛУМ-а. На концерту ће наступити студенти из класе ванр. проф. Катарине Радовановић Јеремић, ванр. проф. Борислава Чичовачког, доцента Александра Стефановића и доцента Милана Роксандића.

7 komada kamerna

У Галерији Народног музеја, 21. децембра одржан је концерт студената виолине из класа ванредних професора Марка Јосифоског и Јелене Роквић уз клавирску сарадњу самосталног уметничког сарадника Милице Лоренс. Студенти основних и мастер студија извели су једанаест композиција Баха, Хендла, Моцарта, Бетовена, Чајковског, Шумана, Брамса и др. Гост концерта био је гудачки ансамбл студената прве године основних студија, који је извео Моцартов Divertimento у Д-дуру.

У уторак 26. децембра 2017. године са почетком у 19 часова, пијаниста Немања Егерић одржаће концерт у Универзитетској галерији у Крагујевцу. На програму ће се наћи дела Баха, Берга и Бетовена.

Немања Егерић је рођен 1991. године у Краљеву. Мастер студије завршава у класи проф. Мирослава Дацића 2015. године. Октобра 2016. године уписује докторске академске студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Александра Сердара. Истог месеца уписује постдипломске студије у класи чувеног пијанисте Бруна Канина (Bruno Canino) на академији Scuola di Musica di Fiesole у Фиренци. Током школовања учествовао је на такмичењима где је освајао бројне награде. Од 2014. године ради у Нижој музичкој школи „Корнелије Станковић“ у Трстенику као наставник клавира и корепетиције.

rsz 1nemanja

У свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, 21. децембра одржан је концерт ванредних професора на Катедри за клавир Факултета музичке уметности у Београду Љиљане Вукеље и Наташе Митровић.