Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Објављен нови број часописа Музички талас коли издају Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу и издавачка кућа CLIO из Београда. Часопис Музички талас, који се бави теоријом и естетиком музике у контексту интердисциплинарних промишљања веза музике и других уметности. Од 2022. године, ресорно Министарство категорише часопис као М52 (истакнути национални часопис).

Катедра за хармонику са поносом најављује концерт студената Катедре за хармонику ФИЛУМ-а Александра Радовића и Јована Пајовића, који ће се одржати у четвртак 11. априла 2024. године, у Свечаној сали Ректората у 20 часова.

Концерт се одржава у склопу припрема двојице уметника за учешће на Међународном фестивалу акордеониста у Монсу (Белгији), који се одржава у периоду 17-21. априла 2024. године.

На програму ће се наћи дела: С. Губајдулине, П. И. Чајковског, П. Корпијака, М. Мусоргског, Ј.Шишкина, Ј. С. Баха, Ј. Хампамакија, Ф. Менделсона, J. Ганцера, У. Ројко.

Улаз је бесплатан!

Добро дошли!

Untitled 1

Са задовољством вас позивамо на концерт студената хармонике који се организује у петак 5. априла 2024. године, у 20 сати, у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу. На концерту ће наступати студенти из класа доцента др ум. Миодрага Ђорђевића, редовног професора мр Војина Васовића, редовног професора мр Предрага Костовића, редовног професора мр Владимира Благојевића и  редовног професора др Зорана Ракића.

На програму су дела: С. Рахмањинова, С. Војтенка, Б. Преча, В. А. Моцарта, Ј. С. Баха, Ј. А. Рајнкена, П. И. Чајковског, М. Мусоргског, Ј.Шишкина, У. Ројка, Д. Скарлатија, С. Губајдулине. 

Добро дошли!

Концерт студената Катедре за хармонику ФИЛУМ а 1 page 0001

У среду, 20. марта 2024. године крагујевачка публика имала је прилику да послуша разноврстан програм на концерту Камерног оркестра ФИЛУМ-а који се у оквиру концертне сезоне ФИЛУМ-а одржао у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

Камерни оркестар, чији је руководилац доцент Мирјана Нешковић, у саставу је студената Катедре за гудачке инструменте, а на овом концерту  гостовали су и солисти са других катедри на Факултету. 

Видео-снимак

Погледајте прилог са мастеркласа пијанисте Александра Сердара, које је одржано 21. фебруара 2024. године, у Кући Ђуре Јакшића. Пијаниста Сердар одржао је 22. фебруара 2024. године и предавање под називом ,,Уметност интерпретације " као и концерт у склопу Концертне сезоне ФИЛУМ-а.