Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо да присуствујете солистичком реситалу Анастасије Радосављевић, студента мастер академских студија виолине у класи доцента Александре Милановић, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 12. марта 2024. године од 19 часова.

Клавирска сарадња: др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник

Добро дошли!

RGB verzija za sajt page 0001 1

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената камерне музике Филолошко-уметничког факултета, који ће бити одржан у среду, 5. марта 2024. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 20 сати. На концерту ће наступати студенти мастер и докторских студија из класа редовног професора Борислава Чичовачког: Андријана Аћимовић (флаута), Ката Стојановић (виолина и виола), Вељко Петровић (клавир).

Гости концерта: Марта Мезеи, сопран и Дамјан Милосављевић, контрабас

На програму концерта наћи ће се дела композитора: К. Ф. Е. Баха, И. Жебељан, В. А. Моцарта, Б. Барток, И. Жебељан/В. Ненадића, М. Милојевића и Е. Шулхофа.

Добро дошли! 

 Камерна 5 3 2024 page 0001

Задовољство нам је да вас позовемо на концерт студената хармонике који се организује у Кући Ђуре Јакшића, у четвртак 25. јануара од 19 часова. 

На концерту ће наступати студенти: Момчило Лакета, Драган Јелачић, Јован Пајовић, Борна Шестак и Петар Николи из класа мр Војина Васовића, редовног професора, и мр Владимира Благојевића, редовног професора. 

На програму ће бити дела композитора: Ј. С. Баха, Ф. Анђелиса, Ж. Ф. Рамоа, С. Прокофјева, Д. Скарлатија.

Улаз је слободан.

Добро дошли!

Koncert harmonike а page 0001

Са задовољством вас позивамо да присуствујете отвореном мастеркласу пијанисте Александра Сердара, у среду 21. фебруара 2024. године, од 14 сати, у Кући Ђуре Јакшића. Пијаниста Сердар одржаће предавање под називом ,,Уметност интерпретације " као и концерт у склопу Концертне сезоне ФИЛУМ-а у четвртак 22. фебруара 2024. године у Универзитетској галерији од 13 часова. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

 

Биографија 

 

александар сердар2 1 page 0001

Задовољство нам је да вас позовамо да, у недељу 21. јануара 2024. године, у 18 часова, у Адвентистичкој цркви у Београду (ул. Радослава Грујића 4), присуствујете концерту студената Катедре за гудачке инструменте Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу. Наступају студенти из класа наставника: др ум. Наташе Петровић, редовног професора, мр Милутина Младеновића, редовног професора, мр Александре Милановић, доцента, мр Саше Мирковића, редовног професора, мр Срђана Стошића, редовног професора.

Клавирски сарадници: Jeлена Ивановић, самостални уметнички сарадник,  др ум. Сања Четровић, уметнички сарадник и мр Невена Глигорић, виши уметнички сарадник.

Добро дошли!

IMG 20240117 131631 1