Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Задовољство нам је да вас позовемо да присуствујете концерту студената виолине који ће се одржати у среду, 21. децембра 2023. године, у 19 часова у Кући Ђуре Јакшића. На концерту наступају студенти из класа мр Александре Милановић, доцента, и мр Јелене Роквић, ванредног професора, уз клавирску сарадњу др ум. Сања Четровић, уметничког сарадника. 

Добро дошли!
koncert studenata violine3

Филолошко-уметнички факултет и ове године може да се похвали још једним међународним пројектом који окупља и зреле истраживаче на научном скупу и младе талентоване солфеђисте на међународном такмичењу из солфеђа за средњошколце и студенте. Ове године 25. и 26. новембра скуп је имао десет излагача са три континента и такмичаре у шест категорија из Новог Сада, Београда, Крагујевца, Неготина. Наши студенти Одсека за музичку уметност Јелена Петровић и Стефан Милошевић, под менторством доц. др Кристине Парезановић, освојили су прву и трећу награду.

Честитамо свима!

 

FB IMG 1701953340423  FB IMG 1701953378378

FB IMG 1701953427879 FB IMG 1701953467802

Задовољство нам је да вас позовемо да присуствујете концерту под називом ,,Трајање“ пијанистикње Марије Тимотијевић, асистента са докторатом на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, који ће се одржати 11. децембра 2023. године, од 18 часова, у Кући Ђуре Јакшића.

Концерт је посвећен солистичкој клавирској музици композитора Владимира Тошића.

Овај пројекат подржао је Сокој из Фонда за културна давања.

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

mt1 page 0001

У уторак, 12. децембра 2023. године са почетком у 19 часова у Универзитетској галерији биће одржан концерт на ком ће публика чути дела Ј. С. Баха, Г. Ф. Телемана, у извођењу виолинисткиње Александре Милановић, доцента на Филолошко-уметничком факултету за уметничку област Гудачки инструменти – виолина.

У Универзитетској галерији, у уторак 12. децембра 2023. године гостоваће виолинисткиња Александра Милановић, која се активно бави извођењем соло, камерне и оркестарске музике. Овом приликом ће се публици представити делима за соло виолину која су компоновали Ј. С. Бах и Г. Ф. Телеман.

Концерт почиње у 19.00 часова.

Улаз је слободан.

Биографија:

Виолинисткиња Александра Милановић се активно бави извођењем соло, камерне и оркестарске музике. Основне и магистарске студије је завршила на ФМУ у Београду у класи Милутина Косановића. Тренутно је студент докторских студија на ФМУ у Београду на програму Извођачке уметности – виолина, у класи Марије Шпенглер. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Дејана Михаиловића, Игора Озима, Сергеја Кравченка, Паула Гулде, Минчо Минчева, Гордана Николића и Марије Шпенглер.

Учествовала је на фестивалима као што су: NOMUS, BEMUS, Koma, Дани оргуља, Трибина композитора, Фестивал харфе, Мокрањчеви дани, Охридско лето, Belgrade Saxperience, Konstantinus, BUNT, као и у оквиру циклуса Коларчев подијум камерне музике.

Активна је као камерни музичар. Члан је НБО, камерног оркестра Музикон, Гудачког квартета Мокрањац, а сарађивала је и са БКО Љубица Марић, КО Гудачи Св. Ђорђа, ансамблом Metamorfozis и оркестром Жебељан. Била је члан Београдске Филхармоније од 2006. до 2020. године.

Запослена је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу у звању доцента за уметничку област Гудачки инструменти – виолина.

Извор: интернет страница Универзитета у Крагујевцу

Са задовољством вас позивамо да присуствујете концерту студената Катедре за соло певање, који се организује у Кући Ђуре Јакшића, у уторак 5. децембра 2023. године од 19 сати. На концерту ће наступати студенти из класа: редовног професора мр Марине Трајковић Биџовски, редовног професора мр Оливера Њега и редовног професора мр Војислава Спасића, уз клавирску сарадњу самосталног уметничког сарадника Душана Торомана и вишег уметничког сарадника мр Петра Марковића. 

Добро дошли!

5 12 sp page 0001