Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са задовољством вас позивамо да присуствујете солистичком реситалу -  јавној одбрани завршног рада Милице Страхинић, студента мастер академских студија соло певања у класи ванредног професора Војислава Спасића, који ће бити одржан у Кући Ђуре Јакшића у Крагујевцу, 2. јула 2022. године од 19 часова.

Клавирска сарадња: мр Петар Марковић, самостални уметнички сарадник

Добро дошли!

resital 1

Позивају се заинтересовани студенти основних и мастер академских студија свих одсека да се пријаве за учешће на предузетничком кампу за студенте музике Музика је ту (Music/ian is Present) који ће се одржати 12-16. септембра 2022 у Новом Саду у оквиру Еразмус+ пројекта ДЕМУСИС.

Током интензивне недеље изабрани студенти ће имати прилику да стекну знања у области музичког предузетништва и усвоје вештине које ће им помоћи да осмисле и реализују своје пројекте усмерене ка друштвеном ангажовању музичара и повећању њихове видљивости у друштву.

Наставу и менторски рад са студентима у кампу држаће професори Краљевског конзерваторијума у Хагу (Холандија), са мастер програма Нове публике и иновативна пракса, који дуги низ година са великим успехом реализују овакве програме.

Број места је ограничен, а сва средства за трошкове студената (смештај, путни трошкови и храна) су обезбеђена буџетом ДЕМУСИС пројекта.
Настава ће се одвијати на енглеском језику.

Формулар за пријаву можете попунити овде.
Рок за пријаву је 30. јун 2022. године.

Погледајте видео о првом ДЕМУСИС предузетничком кампу Музика – овде и сада реализованом прошле године у хибридном формату.

Сазнајте више о пројекту ДЕМУСИС

Пратите Фејсбук страницу и Јутјуб канал пројекта ДЕМУСИС

 

 

У Студентском културном центру Крагујевац 30. маја одржан је наступ студената из предмета Уметност говора.

Студенти студијских програма Музика у медијима, Музичка теорија и педагогија и Извођачке уметности изводили су чувене говоре Ханибала, Лујзе Мишел, Сократа, затим поезију наших чувених песника, одломке из романа Андрића и Веселиновића, али и савремене медијске текстове.

Студенте је припремила др ум. Катарина Ерић, ванредни професор.

IMG 1859.HEIC     IMG 1844.HEIC

IMG 1832.HEIC     IMG 1829.HEIC

Задовољство нам је да вас позовемо да, у петак, 10. јуна 2022, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, од 18 часова, присуствујете концерту студената клавира ФИЛУМ-а. Наступају студенти из класа ванредног професора Јоване Радовановић, ванредног професора  др ум. Сање Луковац и асистента др ум. Марије Тимотијевић. 

Улаз је бесплатан.

Добро дошли!

     klavir petak 1

Са задовољством вас позивамо да присуствујете реситалу -  јавној одбрани завршног рада Марка Марковића, студента мастер академских студија обое у класи ванредног професора Борислава Чичовачког, који ће бити одржан у Универзитетској галерији у Крагујевцу, 10. јуна 2022. године од 19 часова.

На концерту ће учествовати: Невена Глигорић (клавир) и Миодраг Ђорђевић (хармоника).

Програм: К. Ф. Е. Бах, В. Трајковић, А. Жоливе, А. Дитије, Рихард Штраус.

 

Добро дошли!

oboa petak 1