Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У Градској галерији Мостови Балкана у Крагујевцу, отворена је самостална изложба под називом ,,Oblivion-Заборав" аутора Дуње Станојевић, бивше студенткиње Филолошко-уметничког факултета, студијског програма Ликовне уметности. 

Изложбу можете погледати до 20. децембра.

Pozivnica Dunja min

Уметнички савет Универзитетске галерије позива све заинтересоване на отварање изложбе ЦРТЕЖИ И РЕЉЕФИ  аутора Николе Вукосављевића, редовног професора Факултета ликовних уметности у Београду. Изложба ће бити отворена у уторак, 30. новембра 2021. године, у 19 часова у Универзитетској галерији у Крагујевцу.

Изложбу можете погледати до 7. јануара 2022. године.

Pozivnica

Студенткиње основних и мастер академских студија студијског програма Унутрашња архитектура, Симона Благојевић и Магдалена Стојадиновић, излажу на Пиранским данима архитектуре у студентској селекцији за престижну награду Piranesi 2021. Филолошко-уметнички факултет се по први пут представља у оквиру међународне конференције 38. Интернационална архитектонска конференција Пирански дани архитектуре под насловом ,,Шта је мерљиво у архитектури’’ (What is measurable in architecture?).

ПДА је међународни догађај са једном од најдужих традиција, а одржава се од 1983. године у граду Пирану у Словенији. Изложба за награду Piranesi у оквиру наведене конференције биће отворена од 27. новембра у изложбеном простору Монфронт у Порторожу.
Критеријуми за селекцију при одабиру рада за ову престижну награду огледају се у поштовању природног и културног наслеђа, добро осмишљеној интеграцији у урбано или природно окружење, савременом схватању традиционалних и аутентичних архитектонских елемената, складу просторног и дизајнерског сагледаног у контексту просторне целине.

У складу са овим Катедра за унутрашњу архитектуру представља се са два рада:
Идејно решење продавнице накита ,,Студио Глина’’, Крагујевац
Студент / Симона Благојевић
Ментор / др Бојана Пашајлић
Настало у академској 2020/2021.

Регенерација урбане целине улице Иво Лоле Рибар, Крагујевац
Студент / Магдалена Стојадиновић
Ментори / Наталија Богдановић маст. инж. арх. и др Бојана Пашајлић
Настало у академској 2020/2021.

 Za sajt Copy

У среду, 01.12.2021. године у 9 часова одржаће се друга радионица са студентима у вези са практичним радом на идејном решењу за ,,Конкурс за ангажовање .грађана ка циркуларној економији''.

Радионица ће се одржати онлајн, а .учесници, студенти друге године ОАС Унутрашња архитектура, добиће линк за приступ непосредно уочи почетка радионице.


Радионицу воде ментори, тј. наставници са Катедре за унутрашњу архитектуру: др ум. Катарина Лончаревић, Јелена Рувидић, др Бојана Пашајлић и Наталија Богдановић.
Сви зинтересовани за учешће који не припадају наведеној групи учесника могу се јавити на имејл:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Radionica 2 1

У Универзитетској галерији данас, 9. новембар 2021. у 13 сати одржава се Стручни панел – резултати истраживања на пројекту Арсенал-
Индустријско наслеђе.

 

 

 

Panel GU Arsenal min