Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У уторак, 28. септембра 2021. године у 19 часова у нишкој галерији ,,Арт55" биће отворена самостална изложба др ум. Јелене Шалинић Терзић.

Изложба ће за посетиоце бити отворена до 10. октобра 2021. године. 

Добро дошли! 

Jelena Salinic pozivnica 1 1

Задовољство нам је да вас позовемо на отварање дипломске изложбе студената графике ,,Ритам заборава" која ће се одржати у Кући Ђуре Јакшића сутра, у петак  2.7.2021. године у 19 часова. 

IMG 20210629 WA0004 1

Фотографије студената Одсека за примењену и ликовну уметност Филолошко-уметничког факултета биће изложене у Галерији Дома омладине Крагујевац. Изложене фотографије настале су током академске 2020/21 године у оквиру редовне наставе на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу, студијски програм Графички дизајн, предмети Фотографија (основе) 1 и Фотографија (основе) 2, код наставника доцента Александра Павловића. 

Изложба ће бити отворена 21. јуна 2021. године у 19 сати.

Andjela Avramovic Rasclanjenje II graficki dizajn A Pavlovic    Andjela Zarcanin Bojeni akcenat II graficki dizajn A Pavlović min 1    Andjela Zivkovic Bez naziva II godina Graficki dizajn A Pavlovic 1

У понедељак 5. јула 2021. године у Дому омладине биће отворена прва самостална изложба фотографија под називом „Различитост“ младе ауторке Милице Аврамовић. 
Извор инспирације младе уметнице Милице Аврамовић чине људске фигуре, њихова лица и оно што се крије испод свима видљиве површине. Овом серијом фотографија Милица жели да дочара фасцинираност различитошћу, али и сличношћу женског тела и несавршеностима са којима се свака жена сусреће, а кроз коју приказује да су сва посебна на свој начин.
Милица Аврамовић рођена је 15. априла 1999. године у Крагујевцу и студент је треће године Одсека за примењену и ликовну уметност смер Графички дизајн, и тренутно завршава трећу годину студија. Учествовала је на многим радионицама из области графичког дизајна, фотографије и уметности. Излагала
је на бројним групним изложбама међу којима су ,,Belgrade raw" у Оставинској галерији, Међународно бијенале АРТија, колективна изложба у Културном центру „Ummus” у Крагујевцу...

 

Отварање изложбе заказано је за 19.00 часова. 

Добро дошли!
1

Задовољство нам је да вас позовемо на отварање годишње изложбе студената и наставника Kатедре за унутрашњу архитектуру ,,РЕТРОСПЕКТИВА 20/21" која ће се одржати у Контакт галерији и Галерији СКЦ-а (СКЦ Крагујевац), 29.06.2021. године у 20 часова. 

,,Пројекат Ретроспектива 20/21 представља селекцију радова професора и студената са Катедре за унутрашњу архитектуру на Филолошко-уметничком факултету, Универзитета у Крагујевцу насталих у временском оквиру академске 2020/2021. године.

У склопу изложбе Ретроспектива 20/21 први пут ће бити представљен заједнички пројекат групе професора у саставу: др ум. Катарина Лончаревић, Јелена Рувидић, Наталија Богдановић и др Бојана Пашајлић и студената II, III и IV године (Симона Благојевић, Маша Миленковић, Ивана Милојевић, Ксенија Зечевић, Анђела Хаџић, Анђела Десивојевић, Невена Пантелић, Александар Ђукић и Елена Пајкић) који су радили на решењу и реализацији два спојена пројекта у једну аутентичну целину под називом Излажи, не одлажи /Open-space Learning, Учионица на отвореном. Наведени пројекат односи се на просторну структуру изложбених паноа са позицијама за рад, а подржан је од стране организације Млади су закон као резултат конкурса Шта нам тешко.

Панои уједно представљају и пројекат кроз који су студенти под менторством професора имали увид потпуног процеса од идеје до реализације. На овим паноима биће изложени студентски радови који као такви приказају практичну намену пројекта и јединствен елемент који су студенти креирали за сопствене намене.

Овакав концепт излагања и рада осмишљен је првенствено као одговор студената на проблем недостатка простора за рад и излагање који се намеће кроз ширу слику проблема ФИЛУМ-а као подстанара. Са друге стране, оваква структура даје одговор и на садашњу епидемиолошку ситуацију због које просторна композиција као што су пројектовани панои може да функционише на било којем отвореном простору у урбаној структури града или ван ње.

Симбиоза представљених пројеката професора са Kатедре за унутрашњу архитектуру (како изведених тако и оних који су на нивоу идејних решења) кроз различитост обрађиваних тема даје целовит приказ савремене пројектантске праксе у ентеријеру и архитектури уопште."

 Др Бојана Пашајлић  

Наставници Катедре за унутрашњу архитектуру Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу:

 Др ум. Катарина Лончаревић,
Др Јелена В. Атанасијевић,
Јелена Рувидић,
Др ум. Ивана Павловић,
Мр Сања Дрвеница,
Наталија Богдановић,
Мр Небојша Савовић Нес,
Др Бојана Пашајлић.

RETROSPEKTIVA 20 21

Изложба ће бити отворена две седмице.