Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Са посебним задовољством вас обавештавамо да Филолошко-уметнички факултет ове године обележава 20. година свог наставно-образовног, научноистраживачког и културно-уметничког стваралаштва.

Ову јубиларну годину обележићемо богатим програмом, те Вас овом приликом позивамо да присуствујете отварању изложбе Одсека за примењену и ликовну уметност по називом Графика - 20 година ФИЛУМ-а, која ће се одржати у четвртак 3. фебруара 2022. године, у Градској галерији Мостови Балкана. 

Добро дошли!

Pozivnica page 0001 1

Меморијална галерија ,,Душан Старчевић” у Смедеревској Паланци организовала је V међународно бијенале уметничког цртежа и графике. Конкурс се организује ради афирмације цртежа као самосталне ликовне дисциплине, као и подстицања стваралаштва у том медију уметничког изражавања.

Право учешћа имали су професионални уметници у области ликовних уметности, студенти, као и аматери. Организатор је доделио прву, другу и трећу награду, затим Награду Меморијалне галерије „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“, као Похвале за две категорије: уметници до 45 година и уметници преко 45 година.

Овогодишња добитница треће награде на бијеналу уметничког цртежа је Милица Рајковић, студенткиња друге године на студијском програму Ликовне уметности Филолошко-уметничког факултета, из класе ванредног професора др ум. Јелене Шалинић Терзић.

Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију Србије расписао је Конкурс за идејно решење заштитног знака Института са логотипом намењен:

- студентима основних студија (III и IV година), мастер и докторских студија факултета и виших школа у Србији који у свом студијском програму имају предмет графички дизајн;
- као и професионалним графичким дизајнерима.

Најбоља решења биће награђена новчаним износом:

1. награда – 50.000 РСД
2. награда – 30.000 РСД
3. награда – 20.000 РСД

Решења треба доставити електронским путем на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до 15. фебруара 2022. до 12 часова.

Детаљније информације о конкурсу погледајте преко линка.

Сајт: https://www.ivi.ac.rs/vest/451/konkurs-za-idejno-resenje-zastitni-znak-instituta-sa-logotipom.php

Фејсбук: https://www.facebook.com/ai.institute.serbia/posts/135114912305016?notif_id=1642596250932787¬if_t=page_post_reaction&ref=notif

Инстаграм: https://www.instagram.com/p/CY6asLiKijy/?fbclid=IwAR2-95AqJTJz0Qo3a8XpzjxgiUdFUzH2JzGg9myaM8h0365yQ-PLk2ZwgaA

 Konkurs za logo

Са задовољством Вас позивамо да посетите изложбу слика Бојана Оташевића, редовног професора са Филолошко-уметничког факултета, која ће бити отворена у уторак, 25. јануара 2022. године, у 18.00 сати, у Градској галерији савремене уметности Смедерево. На изложби ће бити изложене слике из циклуса „Чекаоница“ коју можете погледати до 25. фебруара 2022. године. 

позивница 1

На конкурсу за шести стручни часопис студената друштвено-хуманистичких наука и уметности Политеума који се издаје од стране Студентске организације Српски политички форум са Факултета политичких наука одобрена су и публикована три рада студенткиња ОАС и МАС на Филолошко-уметничком факултету, следећих аутора и наслова:

,,Анализа градске тржнице у Крагујевцу као пример очувања стилских постулата и модификација истих кроз примену у савременој архитектури’’

Аутор: Симона Благојевић, Унутрашња архитектура ОАС

Ментор: др Бојана Пашајлић, доцент

Рад представља резултат настао у склопу предмета Основи пројектовања стилског ентеријера у академској 2020/2021. години.

,,Интернат Војно-занатлијске школе Војно-техничког завода’’.

Аутор: Јована Здравковић, Унутрашња архитектура ОАС

Ментор: др Бојана Пашајлић, доцент

Рад представља резултат настао у склопу предмета Основи пројектовања стилског ентеријера у академској 2020/2021. години.

,,Позоришни живот у хотелу Гранд Гушић на прелату из XIX у XX век’’.

Аутор: Маријана Благојевић, Сликарство МАС

Ментор: др Бојана Пашајлић, доцент

Рад представља резултат настао у склопу предмета Од стила ка дизајну у академској 2020/2021. години.

Приступ радовима омогућен је преко линка.