40 година Универзитета

Jubilej 40 godina-1

На факултетима Универзитета у Крагујевцу данас студира 20 000 студената на укупно 110 студијских програма, на свим нивоима студија, у свих пет научних и у пољу уметности. Студијске програме реализује више од 1100 наставника и сарадника и близу 600 истраживача.

Важнији пројекти

projekat178018-sr-link

inmuswb-link

englishprofile

 unnamed

 czsksj

 

Одржан семинар за наставнике у Смедереву

Катедра за српски језик и Катедра за српску књижевност, у сарадњи са Подружницом Друштва за српски језик за Подунавски округ, протеклог викенда у Смедереву у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, одржале су семинар за наставнике Настава српског језика и књижевности у контексту савремених лингвистичких достигнућа.
Семинар је окупио преко стотину наставника српског језика из основних и средњих школа са територије Подунавског круга.
Пленарни предавачи су били проф. др Милош Ковачевић и доц. др Часлав Николић, док су радионице на Семинару реализовали проф. др Никола Рамић, проф. др Сања Ђуровић, проф. др Владимир Поломац, доц. др Милка Николић, доц. др Јелена Арсенијевић Митрић, доц. др Тамара Стојановић Ђорђевић и доц. др Јелена Петковић.

Галерија

Проф. др Владимир Поломац добитник награде „Павле и Милка Ивић” за 2016. годину

Korica 1Владимир Поломац, професор Катедре за српски језик, добитник је престижне награде „Павле и Милка Ивић”, коју додељује Славистичко друштво Србије за најбољу књигу из области лингвистичке славистике у 2016. години. Награда се додељује за монографију Језик повеља и писама Српске деспотовине, чији је издавач Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу.

Промоција Филолошког факултета Универзитета у Пловдиву

Plovdiv
У Библиотеци Филолошко-уметничког факултета, у уторак 6. 12. 2016. године у 11 часова, биће одржана промоција Филолошког факултета Универзитета у Пловдиву. На промоцији ће говорити доц. др Борјан Јанев, продекан Филолошког факултета у Пловдиву и универзитетски Еразмус координатор. Промоција се одржава у оквиру посете делегације Филолошког факултета из Пловдива и Универзитета „Пајсије Хиландарски” нашем Факултету. На промоцији ће посебно бити речи о могућностима студентске размене у оквиру Еразмус+ програма.

Речник САНУ: јуче, данас, сутра (у сусрет дигиталној верзији Речника САНУ)

PLAKAT REČNIK SANU Катедра за српски језик организује представљање штампане и дигиталне верзије Речника САНУ са темом Речник САНУ: јуче, данас, сутра (у сусрет дигиталној верзији Речника САНУ) у Универзитетској галерији у Крагујевцу 5. 12. 2016. године у 12 часова. На предавању ће говорити др Ранка Станковић (Рударско-геолошки факултет) и др Ненад Ивановић, др Марија Ђинђић, др Наташа Вуловић, мр Олга Сабо, мр Данијела Радоњић (Институт за српски језик САНУ) и Биљана Лазић (Рударско-геолошки факултет).

Конкурс за предавача на курсу енглеског језика Б1 ниво

У оквиру програма Праксе за младе филологе, односно пружања подршке студентима Универзитета у Крагујевцу у циљу интернационализације и развоја знања и вештина које су значајне приликом запошљавања, Универзитет у Крагујевцу позива кандидате са Катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета да се пријаве на Конкурс за предавача на курсу енглеског језика на нивоу Б1.

Опширније...

Архитектонске експозиције Јелене Атанасијевић

Отварање изложбе је у среду, 7. децембра 2016. године у 19 часова.

Изложба ће трајати до 16. децембра.

Галерија архитекта Ниша

Ген. Милојка Лешјанина 52, Ниш

Плакат

Осу се небо звездама

Поводом 160 година од рођења Стевана Стојановића Мокрањца студенти Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу одржаће концерт под називом: Осу се небо звездама

Свечана сала Прве гимназије, среда 30.11.2016. у 20:00

Плакат

Позивно писмо

НАСЛЕЂЕ/NASLEĐE

Часопис за књижевност, језик, уметност и културу
Журнал по литературоведению, языкознанию, искусству и культуре
A journal on literature, language, art and culture
ISSN 1820-1768 / COBISS.SR-ID 115085068

ПОЗИВНО ПИСМО

ИНФОРМАЦИОННОЕ ПИСЬМО

CALL FOR PAPERS

Руско-српске везе:
хуманистика данас

Взаимоотношения России и Сербии:
гуманитарные науки сегодня

The Relationship between Russia and Serbia:
Humanities Today

Позив за пријаву за стипендирану мобилност на Универзитету у Вроцлаву, Пољска, Конкурс за Одсек за филологију Филолошког-уметничког факултета

Опширније...

Мишљење о педагошком раду наставника и сарадника

Опширније...

Страна 8 од укупно 46

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ
ФИЛОЛОШКО–УМЕТНИЧКИ ФАКУЛТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ

Ул. Јована Цвијића б. б., 34 000 Крагујевац

број жиро рачуна 840-1446666-07
позив на број за филологију 38-742121-01
позив на број за музику 35-742121-02
позив на број за примењену 32-742121-03