Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У оквиру Миксер фестивала 2021. који ће ове године, под слоганом Загрљај, бити одржан од 26. до 28. маја у природном амбијенту комплекса Зорнића куће, Миксер и Савез извиђача Србије, уз подршку Шумарског факултета, организују Дизајн камп и позивају младе ауторе да се пријаве на тродневну радионицу Ghost Project: Нова вредност  за израду одрживих решења за живот у природи, користећи одбачене секундарне сировине.

Предмет радионице је осмишљавање и реализација функционалних прототипова предмета који имају употребну вредност за живот у природи, уз коришћење одбачених сировина – расходованих дрвених палета као основног и отпада сакупљеног у околини Зорнића куће као допунског материјала, а циљ је савладати ограничења наметнута употребом расположивих коришћених материјала и искористити све њихове атрибуте за израду предмета који се могу употребљавати у спољашњој средини.
Одабрани полазници ће током трајања радионице бити смештени у самом кампу где ће им домаћини и ментори бити чланови Савеза извиђача Србије који ће им пренети вештине потребне за камповање у природи, а поред Марка Ивошевића и Јелене Кошарић из Савеза извиђача Србије, предавачи и ментори биће и Волкер Албус, дизајн критичар и кустос из Немачке, Јелена Матић проф. на Шумарском факултету Универзитета у Београду, Кристина Цвејанов, експерткиња за отпад, доц. Мадлена Дашић са Универзитета Метрополитен.
Пријава се доставља електронским формуларом доступним на адреси  http://formulari.mikser.rs/ghostproject/ са основним подацима о аутору / групи аутора и Радни задатак (ПДФ документ са максимално 3 странице А4 формата) са приказом правца размишљања, од истраживања теме до прелиминарног концепта и наратива, изражених кроз скице, цртеже, фотографије, колаже и/или текст.
Формулар за пријаве је отворен до 5. маја 2021. у поноћ. Финална листа учесника биће објављена 8. маја на вебсајту mikser.rs и друштвеним мрежама организације Миксер. Након проглашења резултата, организатори ће одржати прелиминарни онлајн састанак са одабраним учесницима радионице и менторима пројекта у циљу што бољих припрема за дизајн камп. Учешће је отворено за све ствараоце, без обзира на статус и формално образовање. Кандидати могу бити појединци или група аутора од 2-3 члана.
Све додатне информације можете наћи на линку формулара за пријаве:

http://formulari.mikser.rs/ghostproject/

dbjidldbllnceiln

Позив за пријаву.