Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Издавачка кућа Buybook за Шести интернационални фестивал књижевности Bookstan, који се ове године одржава у периоду од 7. до 10. јула, доделиће 20 стипендија за учешће у радионици књижевне критике. Тема овогодишње радионице је Kритика и књижевни занат, а време одржавања је од 4. до 10. јула 2021. године.
Апликације је потребно послати на имејл адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 22. маја 2021. Апликација треба да садржи пријавницу, биографију и два ауторска рада из области књижевне критике, есејистике, научне публицистике, а у обзир долазе и стручни и научни радови, те књижевне и/или новинарске колумне. Након прегледаних апликација, убрзо након последњег рока за пријаву, одабрани кандидати могу бити позвани на онлајн интервју с координаторима радионица након којих ће се обавити финална селекција. Стипендија је намењена студентима и књижевно-уметничким критичарима који активно говоре енглески језик, пишу на босанском, црногорском, хрватском или српском језику, те имају од 21 до 30 година. Учесници који су учествовали на претходним радионицама имају поновно право пријаве. Задаци за кандидате који прођу селекцију биће подељени у три сегмента:
Прва фаза је писање текста који се треба доставити до 26. јуна, а задатак ће бити наведен у позивном писму.
Друга фаза подразумеваће задатке који се тичу праћења догађаја Фестивала; наведени текстови биће објављени на друштвеним мрежама и веб-страницама Buybook и Bookstan, а најбољи међу њима на страницама медијских партнера Фестивала.
Трећа фаза је похађање предавања и радионица са угледним предавачима за време трајања програма.

Водитељ овогодишње радионице је Ненад Величковић, а одабрани полазници ће поред њега имати прилику слушати и друге предаваче и госте фестивала.

Стипендија покрива трошкове радионице, смештаја у хостелу, храну у договореним ресторанима те трошкове пута.  Стручни жири ће одабрати двадесет полазника/ица програма којима ће по реализацији задатка бити додељена признања, а најбољима и награде.
Непотпуне пријаве неће бити разматране. Званичне потврде учешћа биће послате најкасније до 30. маја 2021. године, уз детаљнији програм рада и потребне
логистичке информације.

image003