Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Деск Креативна Европа Србија и Удружење књижевних преводилаца Србије у наредном периоду ће радити на изради електронске мапе преводилаца са српског језика. Реч је о каталогу књижевних преводилаца за српски језик (и то који оних који преводе на званично признате језике у Европској унији). Тренутно је активан упитник који до 31. маја могу да попуне сви преводиоци који желе да свој рад представе у каталогу.
Каталог ће након тога бити јавно доступан и дистрибуиран домаћим и иностраним издавачким кућама које преводе књижевна дела писана на српском језику. У последњих седам година учешћа Србије у главном програму ЕУ за културу – Креативна Европа, на српски језик је преведено преко 300 књижевних дела европских писаца. Будући да се фокус програма све више усмерава ка подршци превода с „малих“ на „велике“ европске језике, издавачке куће из иностранства су у потрази за искусним преводиоцима са српског језика на званично признате језике у Европској унији.

Уколико препознајете себе у овом позиву, молимо вас да до 31. маја попуните кратак упитник, на енглеском или српском језику. Након тога бићете обавештени о исходу ваше пријаве.

Уколико имате питања, можете писати на имејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..