Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У петак, 14. маја 2021. године у изложбеном простору Куће Војновића отворена је самостална изложба слика ,,Светлост идентитета” ауторке Теодоре Мицић.

Теодора Мицић рођена је 1998. године у Јагодини. Завршила је средњу школу ,,Свилајнац’’ у Свилајнцу. Уједно је завршила и нижу музичку школу ,,Божидар Трудић’’ у Смедеревској Паланци. Тренутно је на завршној години Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, смер ликовне уметности, модул графика. Стипендиста је фонда за изузетно надарене студенте Републике Србије, министарства просвете, науке и технолошког развоја. До сада је имала две самосталне изложбе и учествовала је на преко тридесет групних изложби. Добитница је две награде: Друга награда за графику Весник буре, додељена од стране удружења грађана ,,Крила Анђела”, Нови Козарци, 2020. и Похвала за графику Соларис, додељена од стране жирија XX Бијенала студентске графике Србије.

Читава серија радова је у настајању, као и процес истраживања, па тако и фигуре могу имати јасније форме или се њихова присутност кроз даљи рад може потпуно изгубити.

Изложба слика Теодора Мицић за отворена је за публику до 28. маја 2021. године. Услед пандемије коронавируса изложба није имала званично отварање. 

Улаз на изложбу је слободан.

Radovi za izlaganje 1 960x1194