Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У организацији Удружења „Изражајност“, уз подршку Министарства омладине и спорта, а у партнерству са Канцеларијом за младе града Крагујевца, наставља се јединствени Караван културе говора „Проговори да видим ко си“, у оквиру кога ће бити организоване едукативне радионице.

Млади, средњошколци и студенти имаће прилику да кроз интерактиван приступ овладају добрим говорним навикама и тако развију усмени израз и излагачку писменост, једну од најважнијих социјалних вештина у 21. веку. Чиме год да се бавимо, важно је да умемо јасно, гласно и изражајно да представимо своје идеје и таленте.

У току радионица млади ће са стручњацима из области дикције и комуникологије унапређивати: разговетност, разноврсну употребу речи, динамику, говор тела, технике за суочавање са тремом.

Сви учесници добиће на поклон књигу „Проговори да видим ко си“ аутора Слободана Роксандића, додатно наставно средство са више од 20 аудио и видео лекција, док ће предавачи бити: Слободан Роксандић, мастер комуниколог, Милан Босиљчић, дипл. глумац, Марко Миловановић, дипл. глумац. У току процеса обуке учесници ће научити:  на који начин унапређивање културе говора негује српски језик, како да говоре на артикулисан, разложан, динамичан начин, како да елиминишу лоше говорне навике, како да оно што изговарају буде занимљиво и сликовито.

Процес рада подразумева интерактивна предавања и практичне вежбе. Стечене вештине и знања могу се применити приликом одговарања на часу, полагања испита, презентовања у склопу школских и факултетских обавеза, као и током разговора за посао, при снимању видео снимака, уопште у свим ситуацијама које подразумевају усмени израз.

 

У Крагујевцу, радионице ће се одржати 21-22. септембра, уз поштовање свих прописаних мера у Великој сали Скупштине града. Број места је ограничен а пријаве су отоврене до понедељка 20. септембра до 12 часова.

Линк за пријаву:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9CLWmMxV3DqSoAtVmAuiX5Zt5zLG3oz4_b_7YSLzeR_Phag/viewform