Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Универзитет у Крагујевцу у школској 2021/2022. години уписује студенте на мастер академске студије, на студијском програму Развој компјутерских игара – једноипогодишње мастер студије (90 ЕСПБ) на српском или енглеском језику.

Програм Развој компјутерских игара настао је као пројекат Мастер 4.0 Иницијативе „Дигитална Србија“, а кроз сарадњу Универзитета у Крагујевцу и неких од најпознатијих домаћих гејминг студија. 

Током тросеместралног програма, будући студенти ће бити у прилици да слушају предмете као што су дигитална анимација, 3Д моделовање, принципи звука и музике у компјутерским играма и системи виртуалне реалности. Акценат ће бити стављен и на пословне вештине потребне за успех на глобалном гејминг тржишту, а посебно на предузетништво.

Програм је окупио предаваче са Факултета инжењерских наука, Филолошко-уметничког факултета, Института за информационе технологије и Природно-математичког факултета, али и предаваче из иностранства и представнике софтверских компанија међу којима су 3Lateral, Playrix RS и Ubisoft, као и Steinbeis institut, Comtrade Digital Services и Propter. Програм подразумева обавезну стручну праксу од најмање осам недеља у некој од укључених компанија.

Пријаве на конкурс примаће се од 20. септембра до 8. октобра 2021. године, у Центру за развој каријере и саветовање студента, улица Јована Цвијића бб, Крагујевац.

Образац Пријаве за конкурс може се подићи у просторијама Центра за развој каријере и саветовање студента, а можете га преузети и на овом линку.

Сву документацију је могуће доставити и у електронској форми, скенирану, на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Услови уписа:

Право на упис имају сви студенти који су стекли високо образовање најмање на основним академским студијама, у обиму од 240 ЕСПБ, на студијском програму из поља техничко технолошких наука или из поља уметности.

Све информације о Конкурсу можете да видите на следећем линку.

 

Razvoj kompjuterskih igara