Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

9. међународна изложба „ON ARCHITECTURE FACING THE FUTURE-NEW CHALLENGES” у организацији  Асоцијације за развој одрживе урбане заједнице – STRAND, биће отворена 1-12. децембра 2021. године у Галерији науке и технике САНУ у Београду.

Интердисциплинарна међународна изложба надовезује се на истоимену конференцију и део је програмске целине ,,О архитектури”. Главна тема следи концепт који је развијан и реализован девет година, на претходним конференцијама, а тиче се мултидисциплинарног приступа архитектури те проширивања истраживања и значаја разумевања архитектуре. Циљ је сагледавање позиције и улоге архитектуре и урбаног дизајна, као и допринос уметности и науке, кроз анализу добрих примера који унапређују живот у граду као основног артефакта урбане структуре градова.

Теме конференције су и теме изложбе: Феноменологија архитектуре, Изазови у архитектури и урбаном дизајну, Технологија и архитектура, Архитектура и уметност, Нове медијске уметности, Рачунарски дизајн и архитектура.

Панел под називом: EXHIBIT, DO NOT PROCRASTINATE + OUTDOOR CLASSROOM – A MULTIFUNCTIONAL WORK / EXHIBITION STATION продукт је  колаборације студената и наставника студијског програма Унутрашња архитектура на овогодишњој изложби. 

Излагачи: Катарина Лончаревић, Наталија Богдановић, Јелена Рувидић, Бојана Пашајлић, Анђела Десивојевић, Александар Ђукић, Елена Пајкић, Невена Пантелић, Анђела Хаџић, Виктор Веселиновић, Ивана Милојевић, Ксенија Зечевић, Маша Миленковић, Симона Благојевић.