Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

У име Министарства културе и информисања Републике Србије, Музеј примењене уметности у Београду расписује отворени конкурс за Међународну изложбу ХХIII Triennale Milano International Exhibition: "Unknown Unknowns. An Introduction to Mysteries". 

Конкурс је расписан за идејна решења/пројекте/радове из свих уметничких области: примењених, ликовних, извођачких и архитектуре, који по карактеру могу бити мултимедијални и интердисциплинарни. 

Циљ конкурса је избор идејног решења/пројекта/рада за представљање Републике Србије на Међународној изложби XXIII Triennale Milano 2022: "Unknown Unknowns. An Introduction to Mysteries".

Изложба ће бити отворена за посетиоце од 20. маја до 20. новембра 2022. године у простору Palazzo dell'Arte у Милану, који је предвиђен за међународне учеснике. Србија ће се представити у простору 40–50 квадратних метара, сајамског карактера, и налазиће се у деловима Curvа (на првом спрату, који је посвећен међународним представљањима) или деловима Garden простора.

Пријављивање на Конкурс траје од 06. новембра до 06. децембра 2021. године. 

Резултати јавног конкурса биће објављени до 16. децембра 2021. године.

Тријенале у Милану/Миланско тријенале још од 1923. године представља једну од водећих институција културе у свету, преносећи комплексност савременог света кроз различите уметничке облике: дизајн, архитектуру, визуелне, сценске и извођачке уметности. Основни циљ Тријенала је проналажење проширених и иновативних начина размишљања, спајајући искуства различитих култура и језика.

Тријенале у Милану је институција у којој се уметност, дизајн, креативност и технологија, традиција и иновативност сусрећу и спајају. Место на коме изложбе, сусрети, конференције и перформанси подстичу јавну дебату и размишљање о кључним проблемима нашег друштва. Више информација оп самом конкурсу и начину пријаве, можете наћи на линковима у наставку текста или на сајту Музеја примењене уметности.

Конкурс

Формулар за пријаву