Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram
Филолошко-уметнички факултет и Италијански институт за културу у Београду, у сарадњи са Фондацијом Леонардо Шаша, позивају Вас да присуствујете отварању изложбе фотографија ,,Сицилија, њено срце. Омаж Леонарду Шаши", у среду, 16. марта 2022, у 17 сати, у Галерији Куће Ђуре Јакшића.
Изложба садржи 50 фотографија на којима је представљен Шаша, један од највећих италијанских и европских интелектуалаца XX века,  у свом родном Ракалмуту и у разним периодима свог живота.  

Леонардо Шаша (Ракалмуто, 1921 – Палермо, 1989), писац, новинар, есејиста, драмски писац и песник, али и политичар и предавач, критичар уметности, деценијама је био један од протагониста интелектуалног живота Италије захваљујући либералном и антиконформистичком духу, критички глас и дух Италије, један од највећих и најутицајнијих италијанских интелектуалаца у XX веку. Као приповедач дебитовао је књигама посвећеним Сицилији и увек је настојао да објасни тајне и механизме моћи. Шашина дела су преведена у целом свету и настављају да очаравају и привлаче на хиљаде читалаца.

Сви заинтересовани изложбу могу погледати до 4. априла 2022. године.

Locandina Sciascia KG