Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

 

Волиш да црташ, сликаш, дизајнираш, али волиш и видео-игре?
Постоји једна игра на свету која не познаје границе, не зна за године, за коју ти не треба скуп компјутер ни пуно времена да је разумеш.

Наравно, у питању је - ТЕТРИС.

ТЕТРИС је своје име добио од речи тетра (што на грчком значи четири) и тенис (омиљене игре креатора ТЕТРИС-а). Ако нисте приметили, сваки облик у игри се састоји од четири коцке, распоређене на различите начине. Отуда се и ови облици зову тетроминоси.

Пусти машти на вољу, креирај свој тетроминос и прикључи се наградном конкурсу ТЕТРИС - сложи своје коцкице, који се одржава у оквиру манифестације Мај Месец Математике, уз подршку гејминг студија Playstudios Europe.

Playstudios Europe се налази у Београду, и од прошле године је нови дом ТЕТРИС игрице. Велики број програмера и уметника ради на новим верзијама и лудо се забавља, али овај посао није лак. Зато смо одлучили да потражимо помоћ - изазивамо те да нам покажеш свој таленат и да нам помогнеш са свежим идејама, и кроз свој рад нам покажеш како би све један тетроминос (ти бираш који) могао да изгледа.

Како да учествујеш у конкурсу:

  • Ослободи своју креативност и створи мало уметничко дело које приказује како тетроминос изгледа у твојој машти
  • Твој рад може бити у облику цртежа, слике, или у некој другој ликовној форми
  • Потребно је да фотографишеш свој рад и проследиш нам на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 23. маја 2022. године
  • Молимо те да нам поред свог малог уметничког дела пошаљеш и следеће податке: Име и презиме, име факултета/школе коју похађаш и контакт телефон, како бисмо могли да те контактирамо у вези са проглашењем победника
  • На конкурсу могу учествовати сви студенти и млади (до 30 година) на територији Републике Србије

Пет најбољих радова биће изложено на крају манифестације Мај Месец Математике, у оквиру гејминг викенда на Дорћол Плацу (27, 28. и 29. мај), када ће бити организована и додела награда.

Документи:

Позив