Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Универзитет у Тјумену позива све заинтересоване са Универзитета у Крагујевцу да узму учешће у обележавању годишњице Дана словенске писмености и културе у Тјуменској области и 45. Међународној научној конференцији Православно порекло словенске писмености и културе, посвећеној успомени на Ћирила и Методија. Као део овог догађаја Балкански центар Универзитета Тјумен планира да одржи округли сто на тему Балкански језици и култура у модерном свету и позива све заинтересоване да учествују у овом догађају онлајн.
Са циљем да се популаризују уметничке вредности руског и балканских народа, као и да се идентификују таленти и подрже креативна достигнућа у области ликовне
уметности, у периоду од 21. до 29. маја одржаће се Међународна изложба савремене ликовне уметности Словенски свет.

Фокус изложбе су дела савремене ликовне уметности аутора који живе и раде у земљама Балканског полуострва и Русији.
Старост учесника – 14 година и старији.
Теме: пејзажи домовине, омиљена и историјски значајна места балканских земаља и тјуменске области итд.

Изложба се одржава у три категорије: а) сликарство, б) графика, ц) уметност и занатство.
Пријаве за учешће на изложби је могуће поднети до 15. маја, а резултати изложбе биће представљени на округлом столу, а радови онлајн учесника биће постављена на сајту Универзитета Тјумен, у виртуелном музеју Балканског центра.


За сва додатна питања у вези са изложбом можете се обратити путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Позивно писмо.

Пропозиције.