Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

00 DEAF 2017 FILUMc

Десета по реду Међународна научна конференција Француске студије данас: Говорити, писати, делати на француском 3, одржана је 3. и 4. новембра на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са Француским институтом у Србији и Универзитетском агенцијом франкофоније. Скуп су свечаним говором отворили декан Филолошко-уметничког факултета Радомир Томић, редовни професор, продекан за међународну сарадњу Филолошко-уметничког факултета др Никола Бубања, ванредни професор и директор Француског института у Србији г. Жан-Батист Кизен.

INFORMATIONS

ПРОГРАМ / PROGRAMME

КЊИГА АПСТРАКАТА / LIVRE DES RÉSUMÉS

Logo 2

На пленарној седници,  професор Жан-Жак Татен-Гурије са Универзитета у Туру представио је реферат „Верност нормама књижевних класика и трансгресије полиграфа у последњој генерацији Светлости (1770-1800)", професор Фредерик Тортера са Универзитета у Монпељеу представио је реферат „Постоји ли граматика предиката?“, професор Павле Секеруш са Универзитета у Новом Саду представио је реферат „Бретоновска љубав је луда“, а професор Кристијан Папас са Јонског универзитета представио је излагање „Верност и обавеза сећања: непозната епизода из Великог рата у француско-српским односима“.

Конференција је укупно окупила 48 излагача из Француске, Белгије, Грчке, Туниса, Алжира, Либана, Либије, Хрватске, Македоније, Црне Горе и Србије, који су омогућили два дана размене мишљења и дискусија на високом научном нивоу, у пријатној и пријатељској атмосфери.

 

ПОЗИВ И ПРИЈАВА / APPEL A COMMUNICATIONS

Позивно писмо    Appel à communications
Формулар за пријаву / Fiche d'inscription

ДИНАМИКА И РОКОВИ

Dates à retenir

 

КОНТАКТ / CONTACT

Courriel : Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ \ INFORMATIONS UTILES

FILUM, Université de Kragujevac
DEAF3 – plans, itinéraires et cartes
Liste des hôtels recommandés

 

ЗБОРНИК

Радови са Научног скупа DEAF 3 биће публиковани у „врхунском часопису националног значаја (М51)” Наслеђе.

NasledjeKorica br 19

 

 

 

 

 

УПУТСТВА АУТОРИМА / RECOMMANDATIONS AUX AUTEURS

 

ЗБОРНИЦИ РАДОВА DEAF

DEAF 1
DEAF 2
DEAF 3
DEAF 4