Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Обавештавамо вас да студенти који аплицирају за место у Дому студената Франкофоније морају бити студенти неког од универзитета који је члан мреже АУФ и морају бити уписани на један од 57 универзитета у департману Ил-Де-Франс, који је члан мреже АУФ. Када је реч о српским универзитетима, то су универзитети у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу. Студент мора бити уписан на мастер 1 или мастер 2 или докторат на одговарајућем француском универзитету да би могао да борави у овом студентском дому. Не врши се селекција према врсти дисциплине којом се студент бави.

Дом студената Франкофоније намењен је првенствено студентима оних земаља које не поседују своје студентске домове у оквиру Међународног универзитетског центра у Паризу.

Овај дом поседује 300 студија за једну особу, од којих се 150 студија налази под руководством АУФ, а 150 студија је под руководством Међународног универзитетског центра у Паризу, чија је селекција кандидата слична селекцији АУФ. Дом студената поседује капацитете за спорт, читање, библиотеку и друге ваннаставне активности.

Детаљне информације о условима смештаја у студентском дому АУФ-а у Паризу.