Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

slide1

VIII међународни конгрес Асоцијације италијаниста Балкана Фикција на позорници историје (La fictio sul palcoscenico della storia), одржан је 25. и 26. новембра 2016 године у Крагујевцу, у организацији Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, Филолошког факултета у Бањој Луци, Асоцијације италијаниста Балкана и Италијанског института за културу у Београду.

 

Позивно писмо                                Call for papers
Програм скупа                                 Agenda

 

Учесници из Италије, Србије, Немачке, Шведске, Шпаније и Словачке својим излагањима симболично су се прикључили прослави пет векова од првог издања витешког епа Бесни Орландо Лудовика Ариоста и уједно најавили навршавање 190 лета од првог издања историјског романа Вереници Алесандра Манцонија. 

Учеснике су поздравили др Никола Бубања, доцент, продекан за науку и међународну сарадњу Филолошко-уметничког факултета, др Давиде Скалмани, директор Италијанског института за културу у Београду, др Данијела Јањић, доцент, шеф Катедре за италијанистику Филолошко-уметничког факутлета и др Винченцо Фјоре, доцент Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу. Lectio magistralis одржала је др Снежана Милинковић, шеф Катедре за италијанистику Филолошког факултета у Београду.

 

ЗБОРНИК РАДОВА

Zbornik skupa italijanista