Филолошко-уметнички факултет
youtubefacebooklinkedininstagram

Награда „Златна франкороманистика”, коју је установио Фонд Маргерите Арнаутовић, додељена је Катедри за романистику Филолошко-уметничког факултета.

„Фонд Маргерите Арнаутовић” доделио је Катедри за романистику Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу награду „Златна франкороманистика”, која се додељује за изузетан допринос у ширењу француског језика и културе. Свечана додела награде одржана је 02. јуна 2022. године на Филолошком факултету Универзитета у Београду, у присуству представника управног одбора „Фонда Маргерите Арнаутовић”, представника Француског института у Србији, Удружења професора француског језика Србије и колега професора са Катедре за романистику Филолошког факултета Универзитета у Београду, Одсека за романистику Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, алумниста и студената Катедре за романистику Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, међу којима је био и њен први дипломирани студент. У име Катедре за романистику Филолошко-уметничког факултета, плакету и новчани део награде  примила је Шефовица Катедре, проф. др Биљана Тешановић.

На фотографијама су: представница управног одбора „Фонда Маргерите Арнаутовић”, проф. др Татјана Шотра-Катунарић, професор у пензији Филолошког факултета у Београду, проф. др Радивоје Константиновић, потпредседнице Удружење професора француског језика Србије, Мирјана Радонић и Бранка Радоњић, представници ФИЛУМ-ове Катедре за романистику, Шеф Катедре проф. др Биљана Тешановић и др Андреј Фајгељ, као и први свршени студент Катедре за романистику, Драган Тасић.

Ово изузетно признање је потврда дугогодишњег ангажовања наставника и сарадника Катедре за романистику на популаризацији француског језика и француске културе.

 1 Profesor Konstantinović Tatjana Šotra  2 Tešanović Tasić

3 Tešanović Fajgelj  4 Radonjić Radonić